Dag 12 - Zion NP

Door Jan Witte - A long time ago

De zon schijnt al flink als we vanochtend de auto instappen. Het beloofd een mooie dag te worden! We beginnen met een ontbijtje op een terrasje in Springdale en dat gaat er wel in. Op het terras staat een standaard waaraan een soort waterfles hangt. Eerst hebben we  geen idee waar dat voor is, maar al snel komen de eerste hummingbirds (kolibries) om te drinken. Echt gaaf! Wat zijn die klein en kunnen ze snel fladderen!

Na het ontbijt rijden we naar de ingang van Zion NP, parkeren de auto en gaan naar het Visitor Center om weer wat tips aan een Ranger te vragen. We volgen zijn advies en nemen de (gratis) shuttle het park in. We stappen eerst bij de laatste halte uit en we lopen de Riverside Walk, een mooie round trip van ongeveer een uurtje. Het fototoestel maakt overuren, prachtige plaatjes na elke bocht. De rotswanden zijn heel stijl en veranderen steeds van kleur. De Riverside Walk gaat over in de Narrows, een tocht deels door de rivier door de canyon...Heel populair want veel mensen komen uitgerust met waterschoenen en stokken bij het startpunt aan. Het ziet er erg gaaf uit maar wij hebben geen waterdichte schoenen en omdat het water errug koud aanvoelt draaien wij maar weer om!  

We nemen de shuttle naar ons volgende doel; de Weeping Rock. Dit een korte wandeling naar een (duh) rotswand waar water vanaf drupt, nouja, zeg maar gerust vanaf regent want je wordt nog best nat van die huilende rots. Gaaf gezicht maar lastig op foto vast te leggen. 

Al die beweging maakt hongerig dus we eten bij de Zion Logde een cheesburger met een plas cola (zelfs een small is voor mij nog large hihi). Daarna kunnen we er weer tegen en beginnen aan de laatste tocht die voor vandaag op het programma staat; de Lower en Upper Emerald Pool. De eerste pool bereiken we na 20 minuutjes, prachtige rotswanden waar water vanaf drupt en de rotsen helemaal heeft uitgesleten. We klimmen verder naar de Upper Pool. Dit pad is wat lastiger maar nog steeds goed te doen; iedereen wacht beleefd op elkaar als het pad te smal is om elkaar te passeren. De Upper Pool is een vijver onder hoge, stijle rotsen. Mooi plekje! Ook Knabbel en Babbel hebben begrepen dat dit de place to be is want die 'stofzuigeren' fanatiek de grond af op zoek naar gevallen kruimeltjes. Echt totaal niet bang deze eekhoorns. Ook niet bang zijn 2 herten die hoog langs de rotswand hun weg zoeken. Eentje waagt er zelfs een sprongetje naar een ander gedeelte. Waaghalzen!

Wij wagen ons weer naar beneden en hebben er inmiddels een lekker tochtje opzitten! Onze voetjes willen niet meer, dus hup, weer in de shuttle naar de parkeerplaats en terug naar ons hotel. Het zwembad roept! We plonzen even lekker in het bubbelbad en zwembad. Een goede afsluiter van weer een mooie dag!

Morgen vertrekken we richting Bryce Canyon NP!

Reacties

ma A long time ago

Een echte zeeuw,heef toch niks om een paar natte voeten.

Lonneke A long time ago

Wat een indrukwekkende foto's weer.
Echt heel mooi. En na zo'n lange dag is het altijd fijn om in een bubbelbad en zwembad te kunnen duiken! :)
(m'n inspiratie voor een langere reactie is op. Alles blijft mooi en indrukwekkend, maar om dat nou elke dag te typen wordt ook zo saai ;) haha)

Connie A long time ago

Mooi allemaal en herkenbaar. Veel plezier in de Brycs Canyon. Ook daar draait de camera weer overuren denk ik. Maar zoals Pim zei wel heel veel rode stenen.

Rebecca A long time ago

Heb beetje hetzelfde als Lonn, het wauw en Ohh is veel te horen in huize van der Griend als we jullie update lezen.
Die foto cursus en goede camera zijn het zeker waard geweest! Jullie zijn echte fotografen!
Een duik in het zwembad klinkt heerlijk, hier kan ik plonzen in mn tuin door de modder. Afgelopen dagen zoveel regen gehad..nu ist droog met voorzichtig zonnetje..dat mag best zo blijven!!

Inge A long time ago

Prachtige foto's weer!
Lijkt me machtig mooi om door die fantastische natuur te banjeren.
Ik houd het maar bij stampen in de regenplassen (ipv zwembad) alhoewel de zon zich zo waar wel af en toe laat zien.

Xx Inge

bram en heleen. A long time ago

Geniet van jullie mooie verhalen, jammer dat de tijd zo snel gaat hé? Maak er nog maar veel moois van en kom gezond weer terug.Kus van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!