Dag 9 t/m 11: Death Valley & Las Vegas

Door Jan Witte - A long time ago

Nou daar is dan eindelijk weer een bericht. Schijnbaar hadden ze in ons hotel in Las Vegas geen wireless internet. Zelfs in Death Valley hebben ze dat maar goed... We hadden wel bekabeld maar helaas slikt de tablet geen UTP. In ieder geval, hier een extra lang bericht ;-):

Zoals in ons laatste bericht vermeld, we gaan naar de zonsopgang bij "Zabryskie point" een uitzichtpunt in Death Valley. We staan enorm vroeg op (half 5) om er dit keer in ieder geval op tijd bij te zijn. We komen rond 5 uur aan en het eerste uur is er nog geen zon te bekennen. Gelukkig is het wel volle maan en ziet Death Valley er bij maanligt ook erg mooi uit (spookachtig maanlandschap). Daarna begint de zon over de bergen te komen en zien we een hele mooie rode gloed op de bergen voor ons (de maan is er dan ook nog steeds wat er wel heel grappig uit ziet).

Rond half 7 is de zon zo goed als op en besluiten we om terug naar ons hotel te gaan. Omdat we pas om 12 uur uit moeten checken gaan we eerst nog maar eens terug naar bed want we zijn allebei nog moe. Rond een uur of 12 checken we uit en gaan we naar wat punten in Death Valley toe. Als eerste gaan we op de route naar "Badwater". Onderweg ontdekken we nog een stop die "Devils Golf Course" heet. Hier is de grond helemaal gescheurd (het ziet er echt uit als de maan / een omgeploegde akker). Overal waar je kijkt vormen zich zoutkristallen, sommige zijn zo groot als een tennisbal. Na hier wat rond te kijken gaan we door naar het eerder genoemde badwater. Dit is het laagste punt in Noord Amerika en ligt ongeveer 85 meter onder zeeniveau. Hier heeft het zout zich zo opgehoopt dat het van een afstand lijkt alsof er een geasfalteerde weg is. We lopen hier een stukje op maar besluiten al snel dat we omdraaien en naar de auto gaan. Het is nog steeds 40 graden en het is niet echt uit te houden (we drinken in de auto snel een halve liter water voordat we verder gaan).

Omdat badwater niet op de route lag naar Las Vegas, moeten we dezelfde route weer terugrijden. Gelukkig komen we halfverwege nog langs de "artist drive" met daarop het "artist palette". Dit is een groep rotsen die deze naam heeft gekregen omdat het zoveel kleuren heeft.

Hierna keren we weer terug op de hoofdweg naar Las Vegas. Er wacht ons nog 1 stop en dat is "Dante's View". Dit is het hoogste uitzichtpunt en vanaf daar kun je badwater zien en de hele zoutvlakte die gevormd is in Death Valley (heel raar om te beseffen dat dit vroeger een zee / meer was!). Als je op onderstaande foto kijkt (midden onderin) dan zie je een uitloper. Dit is badwater en de zoutweg waar we een uur eerder nog op liepen.

Nu is het echt tijd om naar Las Vegas te gaan, wat nog 2,5 uur rijden is en inmiddels is het  alweer een uur of half 4. We rijden dit keer niet het bord met Death Valley voorbij (want geen Japanners, YES!) en maken snel nog even een foto. We komen rond een uur of 6 aan in het Excalibur hotel. Op het moment dat we willen inchecken komt er iemand naar ons toe die vraagt of we toevallig gratis naar een show toe willen. Als echte Zeeuw klinkt "gratis" natuurlijk altijd goed (maar we beseffen ons ook dat het wel een beetje te goed klinkt). En natuurlijk krijg je nooit iets gratis en het enige wat we even moeten doen is de volgende ochtend tussen kwart voor 9 en 12 uur naar een presentatie luisteren over een time-share appartement in Las Vegas. Omdat we daar helemaal geen zin in hebben slaan we het aanbod snel af en gaan we naar onze kamer.

Omdat we benieuwd zijn naar de stad, zetten we onze koffers op de kamer en gaan we direct naar buiten. We wandelen een poosje over de strip en zien onder andere het New York New York hotel, Paris en het MGM Grand. Onderweg komen we nog langs een winkelcentrum waar we totaal niks kopen omdat 1 voorwerp waarschijnlijk duurder is dan onze hele reis (alleen maar Gucci, Louis Vuitton etc.) We lopen tot ongeveer Paris (halfverwege de strip) en draaien vervolgens om want we willen ergens wat gaan eten. Omdat we niet echt wat naar onze zin kunnen vinden bezoeken we eerst de Coca Cola shop (waar ze echt hele leuke bordjes hebben!) en de M&M shop. Omdat het dan 9 uur is gaan we bij een Latijns/Mexicaans tentje naar binnen waar we wat gaan eten. We zijn ongeveer rond een uur of 11 weer in ons hotel en lopen daar binnen nog wat rond. We zien dan diverse personen die zichzelf klaar hebben gemaakt voor een avond flink op stap (sommige vrouwen kunnen zo door naar een bepaalde plek in Amsterdam en mannen met beenwarmers of YMCA kleding zijn geen uitzondering...). Wij gaan niks meer doen want WIJ zijn moe ;-).

De dag erna staan we op en na een paar minuten buiten hebben we door dat we ook hier niet heel lang gaan wandelen (36 graden en geen zuchtje wind). We besluiten om maar eens een van de outletshops in Vegas te gaan bezoeken. Dit zijn 140 winkels in een overdekt winkelcentrum (met airco JAAAA!). We shoppen daar flink en het resultaat is dat we om een handbagagekoffer moeten (2 paar schoenen, 3 spijkerbroeken, een zonnebril en een aantal shirtjes). Dat krijg je als alles in de bonus is (en we hadden er toch al op gerekend). Gelukkig is ook de koffer nog flink in de bonus dus inladen en snel weer terug naar het hotel. Deze avond is het tijd om ons eigen hotel eens wat beter te bekijken en om te kijken of we niet (een deel) onze reis terug kunnen verdienen. En inderdaad, dat lukt niet. We winnen wel 75 dollar (wat toch ongeveer weer 2 spijkerbroeken zijn). De shops in het hotel zijn leuk om te bekijken maar het is voornamelijk troep die er te koop is (@Jelle, ook een hoop beelden van draken, echt iets voor jou!).

Vandaag vertrekken we dan richting "Zion National Park" waar we een plaatsje hebben in de Majestic view lodge. Onze kamer ziet er echt super uit en het hele hotel is erg leuk aangekleed. Ook de naam is passend want vanuit onze kamer hebben we een super uitzicht! Helaas vandaag wat bewolkt (met kans op regen in een soort van woestijn?!) maar dat mag de pret niet drukken. Vandaag is namelijk relaxdag / wasdag! Alle onderbroeken zijn al een keer omgekeerd dus dan wordt het echt tijd ;-P.

Reacties

Rebecca A long time ago

Wow! Dat is nog eens relaxed wakker worden met jullie update.
Fantastisch, blijf genieten!
Jan, 75 dollar gewonnen...maar hoeveel heeft je dat gekost?
Xx

ma A long time ago

jeeeh, 75 dollar dat wordt een super souvenir voor de was ,post, bloemen verzorgster.
Help, nog 2 weken te gaan, dat wordt met de boedelbak naar Schiphol.
xx

Pap A long time ago

We zaten dus inmiddels al te smachten naar een berichtje maar nog leuker was dat je even belde Rosan. Daar waren we blij mee. Voor ons niet voor te stellen hoe groot afstanden, winkels en zo zijn. Blijkbaar toch een andere wereld. De hroeten van ons en van de Vrouw van de Kapitein !

Lonneke A long time ago

Pfieuw! Jullie leven nog. Was een 's ochtends wel even een tegenvaller om zonder jullie update wakker te worden! Haha
Kijk, mooi dat jullie leuke dingen hebben gekocht en geld hebben gewonnen. Zonsopgang ziet er ook mooi uit. :)
Nog maar 2 weken joh?! Tijd vliegt!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!