Yellowstone National Park en Cody

Door B. Belder - A long time ago

Dag 1:
We vertrekken vanuit Boise naar Yellowstone Bear World. Hier hebben we kaartjes voor om de babyberen de fles te geven. Het rijden gaat heel goed en we hebben eigenlijk ook geen vertraging door wegwerkzaamheden. We komen rond 12 uur aan bij Bear World. Om 2 uur zijn wij pas aan de beurt voor het bottle feeding. Dus rijden we eerst door het park heen waar alle dieren staan die ook leven in Yellowstone NP. We komen herten, een bizon en veel beren tegen. Helaas geen grizzlybeer gezien, er zijn er wel 2. Eentje heet Bridget, dat zei de vrouw bij de kassa toen ze mijn naam las op het kaartje. 
Het park zelf is echt een fout Amerikaans park maar wel echt heel leuk, zo zijn we er in ieder geval zeker van dat we beren zien. 
Na de rondrit gaan we bij de babyberen kijken, ze zijn zo schattig. En helemaal niet zo groot als op de website, dus we hebben geluk. Ze zijn nu ongeveer een half jaar. Tijdens het eten geven horen we dat ze de babyberen mee naar huis nemen en daar 3 maanden houden om ze elke 2 uur een fles te kunnen geven. En na een jaar gaan ze in een apart verblijf en daarna in het park waar we met de auto rond gereden hebben. We eten nog even berenfriet en zijn dan al aan de beurt. 
Met 10 mensen gaan we 6 beren eten geven. We beginnen bij de eerste 3 en in een rij komen we om de beurt bij een beer. Zodat je zoveel mogelijk verschillende beren ziet. Ze zijn heel lief en knuffelig maar we mogen ze alleen over hun kop aaien want nu is het leuk om een high five te geven maar als ze heel groot zijn niet meer, dus dat moeten ze allemaal afleren. Er worden ook foto's gemaakt en aan het eind krijgt iedereen er 1 mee naar huis. Je mag zelf geen foto's maken, maar Robin doet dat natuurlijk wel stiekem met zijn Iphone. Als alle flessen leeg zijn is het klaar. Het was echt een superervaring. Birgit vond het even spannend maar het was echt zo leuk om te doen.
Hier na gaan we weer verder met de auto richting Yellowstone NP. Voor de ingang staat een groot bord en hier willen we nog even op de foto en dan betalen we om binnen te komen. Je krijgt een kaart voor een week maar wij zijn er maar 3 dagen. Onderweg naar het hotel zien we veel mooie dingen, alleen nog geen dieren. Maar als we uitstappen bij het hotel zien we heel veel herten. Die komen hier in de avond naartoe. We slapen in een cabin met een kleine veranda. Echt heel Amerikaans. 


Dag 2:
We staan vroeg op want als we dieren willen zien, heb je in de ochtend de meeste kans. We ontbijten lekker buiten aan een picknicktafel. Maar het is nog wel ijskoud. Met all stars en een lange broek en trui (Birgit dan, Robin heeft alleen zijn all stars aan) gaan we op pad. We doen vandaag de linkerkant van het park. We beginnen bij Mammoth hot springs, waar ook ons hotel staat. Er komt allemaal kokend water uit de grond. 
Dan rijden we door naar geisers, allemaal verschillende. Onderweg komen we nog een bizon tegen. Helemaal alleen. Je ziet meteen als er iets te zien valt, er staat gelijk een rij auto's. 
Daarna rijden we door naar Old Faithful, de grootste oudste geiser van Yellowstone. Hij heet zo omdat hij om de anderhalf uur gaat spuiten en eigenlijk altijd op tijd is. Als wij aan komen is het nog 5 minuten wachten dus we hebben geluk. Echt supermooi om te zien. Robin maakt ook nog een leuk filmpje dus we kunnen hem later nog eens kijken. 
Daarna door naar Grand Prismatic Spring, een soort bad met allemaal kleuren, zo mooi als op de foto's is het ook echt. Prachtig!
We gaan snel door het park heen en hebben alles voor vandaag al gezien dus doen we nog een extra stukje. Hier gaan we ook lekker picknicken. Later hebben we nog een aantal keer een prachtig uitzicht. Je rijdt ook steeds heel steil omhoog en weer naar beneden. Dus je remmen moeten het wel goed doen. 
In de avond gaan we op berenjacht in Lamar Valley, ze zeggen dat hier in de ochtend en avond veel beren tevoorschijn komen. Het begint al goed. We rijden nog maar net of we zitten middenin een kudde bizons die de weg oversteekt. En dst wel een stuk of 5 keer. De beren zien we helaas niet, maar morgen nog een kans.

Dag 3:
Vandaag alweer de laatste dag in Yellowstone. We gaan weer vroeg weg want vandaag is de laatste kans op beren in het park zelf. We zien veel mensen stoppen, maar vaak is het voor herten of bizons. Wij gaan vandaag echt alleen voor de beren, de rest hebben we nu zo veel gezien. We komen mensen tegen die zeggen dat ze ze heel vroeg in de ochtend hebben gezien (er ligt een dode bizon onderaan een heuvel) maar die is wel erg ver weg voor ons. Dan rijden we naar Hayden Valley waar ze ook veel komen. En ja hoor, na een klein stukje zien we wel erg veel auto's stoppen. Onderaan de weg staat een moederbeer en haar 2 cubs zitten in een boom (een zwarte en een bruine). Het zijn zwarte beren. Gelijk 3 beren in een klap. De beertjes klimmen langzaam uit de boom en gaan dan hun moeder achteraan. We waren dus net op tijd. Zo tof om ze in het wild gezien te hebben. Nu kunnen we ten minste rustig het park verlaten. We rijden nog een mooi stuk maar beren zien we niet meer, ook voor wolven zijn we net te laat. Dan heb je een goede verrekijker nodig want ze zijn net al te ver weg.
Als we Yellowstone uitrijden richting Cody zien we borden met grizzly beer gevaar. Dus we zijn nog niet helemaal klaar met de beren. Ook de komende dagen hebben we wat kans. 
In Cody gaan we naar de Walmart waar we een lekkere picknick gaan halen met een kip. En een lekker stuk taart. Met dikke botercreme. Heerlijk! 
We slapen in een cabin en gaan in de middag even lekker zwemmen want het is hier goed warm. Cody is een echt cowboystadje en daarom gaan we vanavond naar de rodeo. Het stadje zelf is echt heel leuk met winkeltjes enzo. De radio staat nu zelfs op een countryzender :)
In de avond eten we bij een bbq restaurant, superveel maar niet geweldig. En daarna gaan we door naar een rodeoshow met paarden en stieren. In het begin in het een beetje zielig maar wel echt super leuk! Hoe die stieren tekeer kunnen gaan!

Aantal foto's: 1053 (met heel veel wildlife)
Aantal kilometers: ongeveer 1000
Staten: Idaho, Montana, Wyoming

Reacties

B. Belder A long time ago

De foto's volgen nog, het internet is hier niet zo snel. Op facebook staan wel al wat foto's.

Barbara A long time ago

Gelukkig de beren geien en dan nog wel met 2 kleintjes!
Die geisers lijken me ook wel heel indrukwekkend om te zien.We waren natuurlijk allemaal met smart aan het wachten op jullie verslag.
Kan nu met gerust hart naar mijn werk.hahaha
Dikke kus Barbara

Hilda A long time ago

Super, eindelijk 🐻🐻🐻 in het wild gezien...... Leuke foto's in Bear World, jammer dat je zelf geen foto's mocht maken, maar ja je kan niet alles hebben. Volgens mij genieten jullie wel 😉
Veel plezier verder, voorzichtig zijn hè.
Kus Mama

Corrie A long time ago

O wat gaaf! Nu ben ik wel een beetje jaloers op die geslaagde berenjacht hoor ;););)

Leon A long time ago

Robin nu rij je pas in een echte auto Jullie hebben al veel gezien Geniet ervan Pa

buuv Debbie A long time ago

Wat een leuk verslag weer en mooie foto's.Super hoor, benieuwd naar het volgende verhaal. Greetz.

Desiree A long time ago

Ben heel benieuwd naar de rodeofoto s!!!!
Leuk!!!

Desiree A long time ago

Ben heel benieuwd naar de rodeofoto s!!!!
Leuk!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!