New York City

Door B. Belder - 14-08-2014 18:16

Dag 1:
We staan vandaag vroeg op want we willen op tijd in New York zijn. Om 6 uur gaat de wekker. We eten even de laatste froot loops en dan rijden we om 7 uur weg. Onderweg stoppen we even bij de Mac voor het echte ontbijt. Dan kunnen we weer verder. We gaan eerst richting Newburgh. Hier is de winkel vannew  Orange County Choppers. Dit programma keek Robin altijd. In de winkel hangen veel T-shirts en staan een aantal motoren. Er is ook een cafe en je kunt in de werkplaats kijken. Wel achter donker glas zodat de mensen die aan het werk zijn niet gestoord worden. Robin is heel blij. Dan kunnen we op weg naar New York.
We komen binnen via de Lincoln Tunnel maar je ziet New York al ver van tevoren liggen. We moeten nog zo'n 40 minuten rijden en dan kun je in de verte al het Empire State Building zien. Super mooi! Vanuit de tunnel ben je meteen in de stad en is het nog zo'n 4 minuten rijden. Voor het hotel kunnen we stoppen en geven we de sleutels af aan valet parking. Die zien we pas over 3 nachten terug. 
De man aan de receptie is lekker chagrijnig. De kamer is niet geweldig maar voor New York wel groot. Alles is best oud en helaas geen gratis wifi maar dat komt vast wel goed in deze stad. 
Vanaf het hotel is het 8 blokken lopen naar Times Square, een makkie. Onderweg allerlei leuke souvenirwinkels. Zo leuk om weer terug te zijn.
We beginnen bij Hershey's, M&m's world, Bubba Gump en Toys 'R Us. En even eten bij de Mac om de vorige blog online te zetten. Daarna lopen we door naar Rockefeller Center. Hier gaan we naar de Lego winkel maar daar is niks aan. We lopen terug via de winkel van Cake Boss waar we een brownie en een cannoli kopen. Lekker hoor. Dan krijgen we toch wel zere voeten en gaan even naar de kamer voor we gaan eten. De tijd gaat hier toch best wel snel want het is al 6 uur als we in het hotel zijn. 
Even lekker op bed liggen en dan bij Bubba Gump eten want dit is het laatste restaurant. Met een volle buik genieten we nog even van de verlichting op Times Square. We lopen terug naar het hotel en op de hoek kun je het Empire State Building zien. Hij is vanavond blauw verlicht. Super mooi. 
Dan lekker naar bed want we zijn hartstikke moe. 

Dag 2:
We staan vandaag vroeg op want we hebben kaartjes voor het vrijheidsbeeld. We moeten de boot om 9 uur en gaan ernaartoe met de metro maar eerst moeten we even ontbijten. Snel even de Mac want dan hebben we gelijk wifi. 
We gaan met de metro en dat gaat eigenlijk heel snel. Er zitten nog bijna geen toeristen in de metro. Bij het vrijheidsbeeld staat helemaal geen rij. Even door de security en we kunnen al de boot op. Het weer ziet er niet zo lekker uit, lijkt alsof het ieder moment kan gaan regenen en af en toe voelen we een druppel. Maar gelukkig blijft het droog. Als we er langs varen is ze groot maar als je eronder staat is ze helemaal groot. Wat super om er nu eindelijk onder te kunnen staan. We maken veel foto's. Het waait wel behoorlijk maar het is helemaal droog. Daarna gaan we naar de achterkant van het beeld want wij mogen ook in de pedestal. We mogen precies tot waar het beeld begint. Je moet met de trap naar boven lopen. Echt geweldig. Als wij helemaal boven zijn kun je ook in het beeld kijken door glas. Maar alleen de mensen met crowntickets mogen helemaal naar boven, die waren toen wij keken helaas al uitverkocht. Het beeld is 2 penny's dik en verder helemaal hol van binnen met wat trappen en soort stellingen. Als je helemaal boven op de pedestal staat zie je maar kleine stukjes van lady liberty maar je kunt ook verder naar beneden en dan sta je op de ster. Daar heb je ook mooi beeld. En er is een museum waar de bouw uitgelegd en de originele fakkel staat. Het is echt zo leuk! Daarna varen we met de boot naar Ellis Island, hier maken we snel wat foto's maar dit is niet zo heel leuk dus nemen we de boot weer terug naar Manhattan. 
Als we in Manhattan zijn kopen we kaartjes voor de hop on bus want we krijgen toch wel zere voeten. We stappen uit op Times Square en lopen naar het hotel. Even lekker wat eten en een spijkerjasje halen voor Birgit want het blijft raar weer. Soms valt er wat miezer en dat is koud op je blote armen. We gaan gelijk door met de metro naar ground zero. Dit is nu toegankelijk voor iedereen, je hebt geen kaartjes meer nodig. We gaan eerst naar de reflecting pools en dan naar het 9/11 museum. Hier moeten we even in de rij en het miezert wat maar het valt mee. Het museum is onder de grond waar we originele torens ooit stonden, we lopen nu dus onder de reflecting pools door. Het is gigantisch. Er staan, hangen en liggen allerlei voorwerpen en delen van de torens. De originele fundering ligt er nog, brandweerwagens, ambulances, stalen bind die helemaal omgebogen zijn en de originele survivortrappen. Heel indrukwekkend. Er zijn ook plekken waar je geen foto's mag maken. Dit zijn plekken waar foto's van de slachtoffers hangen. Er is een in memoriam waar alle foto's hangen en in het midden is een filmzaal waar ieders naam genoemd wordt met hoe hun keven eruit zag en foto's. Echt vreselijk. Je wordt er gewoon een beetje triest van. Ook heb je een expositie waar de dag beschreven wordt met nieuwszenders en foto's. Heel mooi om allemaal te zien. We lopen er best een tijd rond en dan zijn wij nog best snel. Je kunt er gerust een dag rondlopen als je alles leest. 
Dan nemen we de metro terug naar het hotel en gaat Birgit even een lange broek aandoen want we willen vanavond ook de night tour doen met de bus. We gaan voor de laatste keer eten bij Bubba Gump want morgenavond hebben we een honkbalwedstrijd. Na het eten nemen we nog een heerlijk toetje. Dat was een goede afsluiting. Als we aan het eten zijn gaat het keihard regenen. Als dat maar niet zo blijft. Gelukkig is het droog als we naar buiten gaan. Nog even wat winkeltjes in en dan bij de bushalte wachten. De bus is wat nat maar we krijgen een poncho om op te zitten. En als we onderweg zijn gaat het miezeren maar wat is de stad als hij verlicht mooi zeg. Nog veel mooier dan overdag. We rijden via de Manhattan .bridge naar Brooklyn en dan heb je uitzicht op de skyline en lady liberty. Geweldig! Rond tienen komen we weer aan op Times Square en dan lopen we richting het hotel. Wat hebben we zere voeten zeg. 

Dag 3:
We zetten geen wekker maar we zijn toch wel op tijd wakker. Alleen...het regent. Niet keihard maar wel een vieze miezerregen. Dat hebben wij weer. Even ontbijten en dan op pad. We lopen naar Grand Central Terminal en de Chrysler Building. Super mooi. Dan even lekker bij de Starbucks voor een frap en wat lekkers. We lopen door naar de Roosevelt tram, een soort kabelbaan die je naar Roosevelt Island brengt, je hebt dan een mooi uitzicht over Manhattan. En inderdaad super mooi. En je kunt er gewoon met een metrokaartje heen. Daarna lopen we terug richting Times Square om even wat te eten en dan nemen we de hop on bus uptown. Ineens is het super mooi en heel warm weee, gelukkig maar. We rijden langs Central Park en door Harlem. En via de andere kant van Central Park weer terug. Bij de laatste stop staan allemaal kraampjes. Hier kopen we nog een straatnaambord van W 42 street. En nog even langs een souvenirwinkel waar Birgit een bazinga shirt koopt van de Big Bang Theory. 
Dan lopen we terug naar het hotel en komen we nog langs Baked by Melissa. Waar ze minicupcakes verkopen in allerlei smaken. Heel lekker!
Even snel terug naar de kamer om de kaartjes voor de Mets op te halen, wat gaat de tijd hier toch snel. We gaan met de metro naar Citi Field. Dit ligt in Queens dus het is best een stukje met de metro. 
Je stapt gelijk naast het stadion uit dus maar een klein stukje lopen. Daar snel door de controle en dan zijn we binnen. Je ziet overal Mets fans lopen. Vanavond is de wedstrijd New York Mets tegen Washington Nationals. Als we onze plekjes hebben gevonden gaan we wat te eten kopen. Een cheeseburger en patat, een hotdog en patat, popcorn en 2 grote frisdrank voor 42,50 dollar. Heerlijk! Gelukkig is het allemaal wel heel lekker. En de bekers zijn souvenirbekers van de Mets dus die gaan mee naar huis. We hebben hele goede plekken maar het is stadion is helemaal niet vol. We zitten hoog maar kunnen alles heel goed zien. Het is geen hele goede wedstrijd maar wel spannend af en toe en heel leuk om te zien. Ook de dingen tussendoor als vermaak zoals de kisscam zijn typisch Amerikaans. Blij dat we dit gedaan hebben. We gaan iets voor tijd weg maar er gebeurt ook niet veel meer, heel veel mensen gaan weg. We nemen de metro weer terug naar Times Square. Uiteindelijk is de stand 3-2 voor Washington geworden, lezen we de volgende ochtend. We hadden dus maar 1 punt van de Mets gemist.


Aantal foto's: 2754 (en 74 op de kleine)
Aantal kilometers: 400
Staten: Massachusetts, Connecticut, New Jersey en New York

Reacties

Papa 14-08-2014 18:27 {{button-25039}}

Leuk dat jullie onder Lady Liberty gestaan hebben , dat kan Hilda niet zeggen. Zo hebben jullie haar echt gezien.Nog een fijne week samen en geniet nog even want het is zo weer voorbij Kus xxxxx

Hilda 14-08-2014 18:28 {{button-25040}}

Eindelijk onder het Vrijheidsbeeld hè Birrie 🗽
Super hoor, jammer van de regen maar daar zijn gelukkig poncho's voor 😜
Leuk verhaaltje weer, en een bazinga t shirt 👍
Veel plezier verder en uitkijken. Kus mama

Hilda 14-08-2014 18:31 {{button-25041}}

Flauw van hem hè, hij heeft haar 🗽 nog nooit gezien......... 😘

Barbara 14-08-2014 19:01 {{button-25042}}

Indrukwekkend lijkt me dat Ground Zero! Soort iets waar je dan nog weet waar je was toen het gebeurde, en nu sra je daar bbrrrrr. Gelukkig geen regen bij de Mets,zou wel heel suf zijn geweest. Oh en die OCC. Ik was ook fan hoor van dat programma awesome. Nou geniet maar lekker maar dat lukt aardig he! 😄🇺🇸 Dikke kus Barbara

Barbara 14-08-2014 19:02 {{button-25043}}

Enne Bubba Gump tafeltje uitgezocht voor 6.

B. Belder 15-08-2014 01:18 {{button-25056}}

Heel flauw. Hij is gewoon jaloers natuurlijk ;)
Tuurlijk, vaste tafel met uitzicht op Times Square. Ik weet al welk toetje ik ga nemen.

Oma Dieuwke 15-08-2014 14:34 {{button-25087}}

Dat is een indrukwekkend verslag van en indrukwekkende tour langs indrukwekkende bezinswaardigheden! Je leest erover en ziet het op de tv. maar daar zelf zijn, is echt geweldig!
Ik heb weer mee genoten! Lieve groeten, Oma Deuwke.

Desiree 18-08-2014 19:48 {{button-25236}}

Bijzonder om bij ground zero te zijn geweest!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan