Relaxen?

Door M.J. van Wamel - 18-07-2016 16:34

Vandaag stond in het teken van "acclimatiseren", ofwel relaxen. Beetje struinen over de promenades, beetje bakken op het strand, flaneren over de pier en niet te vergeten het hogerop zoeken om LA van bovenaf te zien. Nooit gedacht dat dit ook vermoeiend kan zijn. We begonnen de dag met een uitgebreid ontbijt "American style". Hiermee kun je dus rustig een dag vooruit tot het diner. Grote omeletten en nog grotere (lees meer) pancakes. Daarbij nog gratis 'refill' van je drankje. Maar heerlijk!

Daarna dus volgegeten slenteren over de promenades. Verder het echte shoppen overgeslagen (gelukkig voor de mannen), maar wel even de Tesla autoshop ingelopen. Gewoon op de promenade een shop met 3 modellen van de luxe volledig elektrische sportauto. Erg apart!

Daarna richting pier en strand. Voor de dames werd het strand, voor de heren de pier. Verschil moet er zijn toch? Het was er aardig druk. Op de pier liepen groepen jongeren met hun mobiel op zoek naar Pokemon's. De nieuwste rage in game land. De oude kermis met zijn achtbaan en mini-reuzenrat deed het overigens nog steeds erg goed. Het strand zelf is mooi schoon en breed.

Daarna was het plan om Los Angeles eens van een andere kant te bekijken. En wel van bovenaf. Hiervoor kun je het beste naar Griffiths Observatory rijden; een sterrenwacht en museum op een heuvel. Dat hebben we geweten: onder aan de heuvel begon een heuse file van gasten die hetzelfde in gedachten hadden. Begeleid door een heus leger aan verkeersregelaars, waarvan sommigen elkaar tegenstrijdig aanwijzigingen gaven, werd een lange slakkengang naar boven. Het was alsof de profeet was neergedaald en de volgers hem binnen wilden halen! Uiteindelijk ergens een P-plaats kunnen bemachtigen, om vervolgens nog te voet het laatste stuk te beklimmen. Maar het was wel de moeite waard! Een adembenemend uitzicht op LA en omgeving. Inclusief de bekende letters HOLLYWOOD. Na talrijke foto's genomen te hebben werd de terugweg bergaf ook een ware beproeving. Toen weer terug naar Santa Monica om nog net voor sluitingstijd van de keuken in een restaurant aan te schuiven voor het diner. Zo werd het dus toch nog laat en "relaxen" met een vraagteken. Op naar de parken en de hectiek van de grote stad achter ons latend...

Reacties

Ferry en Ankie 18-07-2016 17:01 {{button-40381}}

Wat ontzettend leuk om dit alles te lezen. Je kunt best van baan wisselen als daar wat mee te verdienen was, er schuilt een ware auteur in jou Maarten. Geniet samen van al dat moois en pak wel op tijs de rust momenten. Liefs en veel plezier

Ferry en Ankie

Mark en Maud 18-07-2016 23:07 {{button-40400}}

Erg leuk om weer een verslag te lezen met foto's. Echt Amerikaans zo'n 'gezellig' gedekte ontbijttafel, hihihihi. Daarentegen maakte het ontbijt weer veel goed, lazen we.
Heel veel plezier tijdens de reis naar het eerste natuurpark en het verblijf daar.
Liefs, M&M
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan