Fly like an Eagle!

Door M.J. van Wamel - 03-08-2016 08:39

Het laatste park in onze vakantie is aan de beurt. En niet zomaar een park, maar de 'koningin' onder de parken: Grand Canyon NP! De reis vanuit Page voert door een eerst vrij groen landschap, maar al gauw overgaand in een saaie kale bedoeling. Af en toe zien we wat nederzettingen of alleenstaande woningen, waarvan je je afvraagt hoe iemand erop gekomen is om in deze troosteloze woestenij zijn heil te zoeken. Veelal zullen het Navajo zijn, die ook de stalletjes langs de weg hebben. De afslag bij Cameron richting de South Rim van de Grand Canyon doet het landschap veranderen. Er is al een kloof te zien van de Little Colorado rivier. Het weer is omgeslagen en er hangt een fikse onweersbui boven het gebied. Het regent iets als we bij het eerste uitzichtpunt aankomen: The Watchtower. Een uit kenmerkende stenen opgebouwde uitkijktoren. Het is een fenomenaal gezicht. Een kloof van ruim 1,5 km diep met links de onweersbui hangend boven de Canyon en rechts de zon op de kleurrijke flanken. Daarboven stapelwolken. Een dramatischer plaatje kun je niet voorstellen.

De eerste kennismaking met dit natuurwonder zal je altijd bijblijven. Dat is de ervaring uit 1988 toen ik hier met Leny voor het eerst was en wat weer bevestigd wordt. Na dit korte bezoek rijden we naar een volgend uitkijkpunt. Zo zijn er vele en elk heeft weer zijn eigen invalshoek op de Canyon. We gaan door naar het hotel om de volgende dag een bijzondere belevenis mee te maken... De wekker gaat al vroeg en zoals de hele vakantie is Leny er het eerste uit en roept om de beurt iedereen op appèl. Dat is nodig, anders waren we blijven liggen en zouden nooit op tijd zijn geweest voor een heli-vlucht boven de Grand Canyon! Als je het over een 'bucketlist' hebt, dan hoort deze daarop! We spoeden ons naar het nabijgelegen vliegveld en checken in. Eerst even wegen, want de balans in de helikopter moet kloppen. We krijgen een veiligheidsinstructie en een opblaasbaar zwemvest om ons middel voor noodgevallen. Alsof je een kans op overleven hebt mocht het misgaan. We stappen in de heli en we stijgen op om via het Kaibab Forest richting de kloof te vliegen. Wat een sensatie is dit! De piloot legt wat uit over het gebied en draait wat spannende muziek om het dramatisch gevoel te vergroten. We maken een loop via de North Rim. Onderweg is het onbeschrijfelijk indrukwekkend. De enorme proporties van de kloof worden zichtbaar in een ongeëvenaarde schoonheid. Vele foto's worden genomen, waarvan hieronder wat voorbeelden. Voor je het beseft zijn we weer terug na een tocht van 30 minuten en zo'n €800 armer. Maar met een super ervaring rijker! We zijn 's middags nog naar Grand Canyon Village gereden en hadden het plan om nog een paar uitzichtpunten aan de westzijde te nemen. Maar een onweersbui, waardoor de shuttle niet reed, gooide roet in het eten. Dan maar wat souvenirs scoren ter herinnering. De parken zitten erop. Nog een paar dagen en we gaan weer richting ons kikkerlandje.

Reacties

Helma 03-08-2016 09:17 {{button-41355}}

fantastisch wat een mooie foto's en verhalen wederom!! Nog fijne dagen toegewenst.

Lidy en Cees 03-08-2016 11:32 {{button-41373}}

Wat geweldig mooi. Geniet er nog lekker van die laaste paar dagen

Jos en Mieske 03-08-2016 20:08 {{button-41402}}

Wat een mooie verhalen en dito foto's. Wij vinden wel dat de piloot het mooi heeft gebracht. Eerst even wegen, want de balans in de helikopter moet juist zijn. Ja ja. Hij wilde gewoon een mooie jongedame voor in de helikopter hebben (pracht foto Milou!). Is hem ook nog gelukt (haha).
We hopen dat jullie nog een paar mooie dagen hebben en dan zal (helaas voor jullie) toch de terugtocht naar ons kikkerlandje worden ingezet. Maar jullie kunnen wel terugkijken op een onvergetelijke reis; die neemt niemand jullie af.
Tot over een paar dagen (met waarschijnlijk ook hier prachtig weer).

Erni 03-08-2016 21:40 {{button-41410}}

Volgens mij hebben jullie nog 'n paar weken vrij nodig om bij te komen van alles. Maar vast een reis om nooit meer te vergeten ! Nog ff lekker genieten !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan