Bomen XXXL

Door M.J. van Wamel - 19-07-2016 09:09

Vandaag op weg naar ons eerste Nationale Park: Sequoia. Maar niet zonder eerst een voedingsbodem gelegd te hebben bij Jinky's Breakfast twee deuren verderop naast ons hotel. Daarna de zooi bij elkaar geraapt (wat neem je toch veel mee...) en op weg gegaan. We moesten ook nog wat te drinken en bikken inslaan en een koelbox kopen. Dat laatste bleek toch nog moeilijker dan gedacht. Na enig zoeken en navragen kregen we een luxe exemplaar in handen. Eindelijk op weg voor de 375 km. Na een tocht via de soms 2x8 rijstroken 'highway' en later wijngaarden, citrusboomgaarden en olijfboomgaarden bereikten we de bergen. Bij de toegang van het park een jaarpas gekocht (scheelt toch bij bezoek aan meerdere parken) en op naar de Sequoia's. Via aardig wat haarspeldbochten met mooie uitzichten kwamen we in het gedeelte met de oude woudreuzen.

 Uitzicht op Moro rock

De leeftijd van deze bomen ligt tussen de 1500 en 3000 jaar! Zeker in omvang en massa zijn het de grootste bomen ter wereld. Zo hoog als de Domtoren van Utrecht. Met een omtrek onderaan van wel 30 meter. Super bestand tegen de harde omstandigheden; zelfs vuur. De grootste boom heet General Sherman. Indrukwekkend! Onder een omgevallen boom kun je doorlopen.

Na dit bezoek hadden we de overnachting midden in het park in het prachtige Wuksachi Lodge. Alles moet uit de auto, want de beren weten dat er iets te halen valt en zullen het niet nalaten om je auto te slopen! Ik denk dat de schade niet te verhalen is... Zoals gezegd is de locatie van de Lodge idyllisch. Waar lopen de herten voor je raam langs? Na deze lange dag is het rusten geblazen om door te rijden naar Yosemite NP. Daar zullen weg 2 overnachtingen hebben om dit geweldige park goed te kunnen bekijken. 

Reacties

Jos en Mieske 19-07-2016 12:00 {{button-40420}}

Wat een mooie indrukken toch weer. En het blijft allemaal big. Grote bomen, lange reizen, grote parken, maar wel prachtig om allemaal via jullie te kunnen volgen.
Blijf lekker genieten en dan genieten wij weer van jullie verhalen.

Groetjes, Jos en Mieske.

Ferry en Ankie 19-07-2016 12:42 {{button-40422}}

In 1 woord fantastisch. Een reis om nooit te vergeten. Wat een kennis doen jullie op. Heel veel reisplezier

Mark en Maud 19-07-2016 21:41 {{button-40440}}

Indrukwekkend die énorme grote en oude bomen! En herten die 's nachts voor je raam lopen, WAUW!!
Bewaar de jaarpas maar goed want zowel door de foto's als door het verslag, maakt dat we enorm veel zin krijgen om ook te gaan :-) :-) :-)
Voorzichtig zijn op jullie verdere reis maar zeker ook genieten.
Dikke kus, M&M

Helma Dekker 20-07-2016 15:42 {{button-40479}}

hoi Fam van Wamel,
Rolf zou ook graag jullie belevenissen willen volgen.
Rolf.vanlavieren@radboudumc.nl
mag dat.
gr
en veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan