Hello Yoho

Door Familie Verheyen - 12-08-2016 08:26

Yoho en Banff zijn de twee volgende nationale parken op onze reis door de Rockies. Omdat we Kootenay gisteren al hebben kunnen afronden, passen we de reisweg aan en rijden we via Golden naar Yoho. De eerste 100km rijden we haast moederziel alleen op de Highway, waarbij we blijven uitkijken naar wildlife. Elanden krijgen we ondanks de wetlands niet te zien. 
Yoho is een wat kleiner NP dat doormidden wordt gekliefd door Highway 1. Er is dan ook veel doorgaand verkeer, wat het best druk maakt op de weg.
De eerste tussenstop werd een natuurlijke brug, waarbij er toch altijd toeristen in slagen om van het pad af te gaan om het wonder der natuur van nog dichterbij te bekijken. Ze vergeten er dan wel even bij dat ze op deze manier een mooi aanblik voor de andere toeristen vergallen. 
Lunchen deden we aan de oevers van Emerald Lake; het was er bijzonder druk, zeker nadat busladingen toeristen, meestal Aziaten, er rond hetzelfde tijdstip worden afgezet. Na de middag reden we naar de Takkakaw watervallen die circa 100m naar beneden storten. Hier kregen we onze dagelijkse nationaal park-regenbui. Niet veel later reden we Lake Louise in al haar drukte binnen. Wagens stonden tot ver buiten de officiële parkings om toch maar een glimp te kunnen opvangen van deze natuurpracht. Gelukkig voor ons was het aan het Moraine Lake wat rustiger en zagen we onze eerste pica's (hamsterachtige). 
Na het avondeten trokken we op wildlifetoer. We zagen een dozijn reeën, wat kleiner wild en een zwarte beer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan