Vliegen op een ander manier

Door Familie Verheyen - A long time ago

Dit jaar rond ik de kaap van '40' en in een zoektocht naar een leuk cadeau kwamen we terecht bij Corilair. Zij verzorgen al decennialang het postverkeer tussen enkele eilanden en Vancouver Island. Zij bedienen bijvoorbeeld één van de 4 laatste overgebleven, drijvende postkantoren van British Columbia.

Vandaag konden wij met z'n vijven mee op zo'n vlucht met een watervliegtuig!
Opstijgen gebeurt vanop de delta van de Campbell River, waarna we 3 tussenstops maakten met het vliegtuig. Vicky had vooraf de nodige schrik; ze zag vooral op tegen de landingen op het water. Niet nodig, je zou haast zeggen dat landen met een watervliegtuig niet moet onderdoen voor deze van een Boeing. We kregen unieke beelden te zien van de verschillende stromingen in dit gebied. Afhankelijk van welk watertype een zeearm wordt voorzien (rivieren gevoed door gletsjers, oceaanwater,...) veranderen de kleurschakeringen. Je krijgt ook een prachtig zicht op stroomversnellingen en de beweging van getijden; we waren getuige van vloed. Wat betreft wildlife hebben we vanuit de lucht 2 walvissen, veel zeeleeuwen en 1 zwarte beer gezien.

Het eerste eiland dat we bezochten, had zowaar een bibliotheek, een café en een winkel. Dit eiland was co-op bezit (18 landeigenaren) en op haar wijze uniek voor Canada. Het tweede eiland kent geen toerisme. Er zijn enkel vaste inwoners. Het eiland heeft zelfs een school met 12 leerlingen en een sporthal. Er wordt les gegeven op woensdag, donderdag en vrijdag. Dit klonk als muziek in de oren van onze Yarvid.
Elke woensdag lunchen de inwoners van dit eiland tezamen (zo'n 60-tal).

Laatste stop was Stuart Island, een eiland dat vooral per boot en klein vliegtuig bezocht wordt door the rich and the famous. Er ligt zelfs een golfbaan.
Na 2.5u zat deze unieke ervaring er jammer genoeg op. Eéntje om in te kaderen.

Omdat het ook vandaag weer bijzonder warm was (+30°C), besloten we om niet te gaan wandelen. Als alternatief gingen we naar de lokale pier, waar we na aanschaf van een visvergunning, nog even op zalm gingen vissen. Onze Yunah heeft 1 keer beet gehad, maar we zijn er niet in geslaagd om de vis boven te halen. Dit lukte één van de andere vissers wil. Zijn zalm was circa 1meter (!) lang.

De dag afsluiten deden we natuurlijk ... In het zwembad.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!