Een actieve, maar natte Moederdag

Door Familie Verheyen - A long time ago

Onze tweedaagse in Well's Gray PP zit er helaas ook weer op. Gisteren zijn we toegekomen vanuit Jasper, alwaar we in de voormiddag eerst nog wat 'shopping' gedaan hebben voor moeder de vrouw. Kort na de middag reden we naar de Mt Edith Cavel voor de korte wandeling naar het gletsjermeer. Wegens een recente lawine, mocht je niet meer tot aan het meer komen. Vanop een veilige afstand hadden we toch nog een heel mooi zicht op de ijsstukken in het meer. Zoals we ondertussen gewoon zijn, werd de wandeling uitgeleide gedaan door een regenbui.

In de late namiddag reden we verder richting Clearwater, waarbij de temperatuur almaar opliep. Bij aankomst, het was ondertussen al 19u, gaf de thermometer nog vlot 30 graden aan. Buiten gezellig tafelen en nog een duik in het zwembad en de dag was weer voorbij.

15 augustus, Moederdag in Antwerpen. Deze voormiddag hadden we ons ingeschreven voor een raftingtrip op de Clearwater river. Het was voor ons allen de eerste keer dat we dit zouden doen. FANTASTISCH. We hebben enorm genoten en gelachen. We deelden onze raft met een Frans en Canadees koppel; de sfeer zat meteen goed. De omstandigheden waren ook super; meer dan 20°C, temperatuur van het rivierwater circa 15°C en een goede flow op de rivier. Na een korte introductie werden we meteen door niveau 4 versnellingen begeleid, waarbij we enthousiast de nodige liters rivierwater over ons heen lieten komen. Onze Yeltser was met zijn 10 jaar de jongste van de bende, maar zeker niet de meest bange. Zonder schrik nam hij plaats op de frontseat van de raft en trotseerde hij als eerste het opspattende water.  De gids liet ons ook enkele keren zwemmen in de rivier of van rotsen springen. Alle vijf hebben we er enorm van genoten. Voor zij die naar Clearwater komen, Riverside Rafting is een naam om te onthouden.

In de namiddag reden we het provinciaal park in dat gekend is voor haar watervallen in verschillende formaten. Deze liggen op een zeer korte stapafstand van de parkings. Een laatste zoektocht naar elanden bleef zonder resultaat, desalniettemin hebben we weer een geslaagde dag achter de rug.

Morgen een ware overgangsrit naar Whistler met weinig voorziene tussenstops.

Reacties

Nina A long time ago

Dieter, Vicky en kids,

De Jos volgt met veel interesse jullie belevenissen aan de andere kant van de plas. Hij liet weten dat het konijn van onze Yeltser ontsnapt was. Het werd eerst gesignaleerd bij de buren. De Jos heeft geprobeerd om het te vangen maar dit is aanvankelijk niet gelukt daar Rabbit steeds zijn toevlucht zocht in het houtgewas. Tweede optie was met een groot visnet. Tot tweemaal toe had hij beet en tweemaal is het terug kunnen ontsnappen . Dan werd het een persoonlijke kwestie. Uiteindelijk is het gelukt om het beestje in een val te jagen en nu zit het in afzondering.
Voor de rest is het nu aangenaam zomerweer tot donderdag, dan verwachten ze terug nattigheid.

Groetjes van het thuisfront,

Vader en Nina

Gorissen Jos A long time ago

fijn om weer wat van jullie te horen de kleinste zijn gewoonlijk de stoere helden en niet bang je hebt een hele mooie reis een belevenis ook voor de kids zal hun zeker bijblijven .Kaartje van jullie ontvangen hartelijk dank daarvoor nog enkele dagen en het is weer voorbij .Geniet er nog van .Groetjes aan alle Jos en Marcella

kirsten verheyen A long time ago

bij ons is jullie kaartje gisteren (woensdag) ook aangekomen. Leuk dat er persoonlijke foto's op staan.
hier voorlopig nog stralend weer. Het is bij ons stilletjes daar ons Fleur weeral op kamp is. Met ons Jesse gaat het ook beter, zij had een geweldige keelontsteking. Precies overgekomen vanuit Canada.
Ons Merel is ondertussen al een tweede tand kwijt. Nu heeft ze vanonder een groot gat. Haar tong past er tussen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!