Dag 10 Lake Havasu – Grand Canyon/Mather Campground (Ongeveer 5 uur rijden, 374 km)

Door De Huismannetjes - 02-08-2016 07:46

Vandaag bijtijds vertrokken uit een nog steeds warm Lake Havasu na eerst allemaal onder de ‘koude douche’ te zijn geweest. Het leidingwater was namelijk zo warm dat alleen al de koud-water stand bijna te heet was om onder te douchen! Na een snel ontbijt in de camper zijn we vertrokken voor (inderdaad Erik Jan) een hele mooie route naar de Grand Canyon. We zijn door schitterende landschappen getoerd met onze mooie Road-bears V10 Heavy Duty. Menig keer hebben we de V10’s moeten aanspreken om uiteindelijk op een hoogte van ruim 7000 feet (volgens mij x0.3= 2100 Mtr) uit te komen in de Grand Canyon.

Nadat we onze National Park Pas hebben aangeschaft ($80) bij de ingang van de Grand Canyon hebben we de Mather Campground opgezocht en hebben we onze campers geïnstalleerd op hun schitterende plekjes in de bossen van de campground. Dit is ook de eerste camping waar we volledig self supporting zullen zijn. Dit betekent: Geen elektriciteit en water via de camping (maar onze accu’s en eventueel generator – die we niet hebben gebruikt en onze voorraad aan 200 liter schoon water. Ook kunnen we ons grijs en zwart water (dit hoeft geen verdere uitleg neem ik aan, anders hoor ik het wel) niet direct lozen, maar zal dit in de gescheiden tanks die we in de camper hebben worden opgeslagen.

Na installatie (de camper even goed waterpas zetten mbv de 2 speciale oprijplaten die we hebben en het uitschuiven van de slide-out) zijn we op de Grand Canyon Shuttle gesprongen om de Grand Canyon te aanschouwen. Wederom was dit voor de ouders (Roel, Michal, Paula en Dave) een enorme indrukwekkende ervaring. De kinderen vonden het ook…..leuk. Leuk? Leuk? Ja, grappig.

Dit is heel bijzonder hoor, dit is de GRAND CANYON, JA!! Tsja, je merkt dan toch dat kinderen dit kennelijk anders beleven dan volwassenen. Maar er werden niet minder foto’s, selfies en hoe dat ook verder tegenwoordig heet gemaakt, door dezelfde jeugd. Voor Iris was het helaas ook weer een nadrukkelijke ontmoeting met haar hoogtevrees en was ze maar wat blij toen we allemaal weer in de shuttle bus zaten. Zelfs papa mocht niet aan het randje staan. “Papa, hebben ze bij de General Store wifi en mogen we daar dan nog even naar toe?’ deed bij papa toch even zijn wenkbrauw ietwat fronsen en met een lichte zucht zijn we uitgestapt bij de General Store om nog wat spulletjes te kopen en iets met wifi te doen…..

Terug bij de campers hebben we eindelijk ons eerste kampvuur gemaakt en zijn de marshmallows aan de speciaal daarvoor gemaakte marshmallow stokken geregen en boven het kampvoor op smaak gebracht. We hebben met z’n allen rond het kampvuur gezeten en naar het vuur gestaard. Even werd gevraagd of Roel zijn gitaar nog had meegenomen, maar helaas en het was ook in de quit-hours dus spelen had niet gemogen. In de verte zagen we het weerlichten.

Rozig geworden door het kampvuur zijn we allemaal rond 23 uur naar ons bedje gegaan en zijn er afspraken gemaakt om voor wie wil naar de zonsopgang te gaan kijken (om 5.30 uur de volgende morgen).

Reacties

Erik Jan 02-08-2016 08:25 {{button-41268}}

Mooi sfeerbeeld:-)

Sylvia Ronald RoBin en Kim 02-08-2016 09:50 {{button-41285}}

Het mooie is wel dat als de kinderen bij thuiskomst vol lof zullen zijn over die mooie Grand Canyon. Het zal zeer de moeite waard zijn geweest. En grijs/ zwart water? 😝

Esther 02-08-2016 11:00 {{button-41290}}

Leuk, leuk, leuk ...... heerlijk dat rondreizen!

huib 02-08-2016 11:35 {{button-41295}}

Briljant. "wel grappig" & "wifi", Herkenbaar.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan