Dag 11 Grand Canyon – Lake Powell/Page (Wahweap Campground (Ongeveer 4 uur rijden, 222 km)

Door De Huismannetjes - 02-08-2016 07:47

’s Nachts heeft het behoorlijk geregend maar dat heeft toch ook wel weer wat in de camper, met het tikken van de regen op het dak van de camper. Helaas hebben de huismannetjes het niet gered om ’s morgens vroeg met de Schrijvertjes mee te gaan naar het kijken van de zonsopgang (bikkels!).

Op ons gemak hebben we de dag opgestart en net toen we wilde vertrekken kwam er bij het starten van de camper van de Schrijvertjes een raar jankend geluid van onder de motorkap. Dit bleek een tekort aan olie voor de stuurbekrachtiging (waarschijnlijk had de dop niet goed gezeten) en nadat we bij de garage in de Grand Canyon (jaja, zelf die hebben ze daar) een flesje olie hadden gekocht konden we vertrekken naar ons eerste doel van deze dag: Horseshoe bend – een door de rivier uitgesleten bocht in de vorm van een hoefijzer (zie de foto’s). Het was ontzettend warm en het was nog een pittige wandeling over een heuveltje van ongeveer een kleine kilometer, maar zeker de moeite waard!

Daarna eerst weer wat inkopen gedaan bij de Walmart in Page en vervolgens doorgereden naar de Campground waar we twee mooie plekjes hebben op loopafstand van Lake Powell. Het was ongeveer 35 graden toen we aankwamen, maar wel aangenaam. Lake Powell is ook onderdeel van de National Parken van Amerika en het ziet er ook weer heel mooi uit. We proberen het op foto’s en film vast te leggen voor een indruk voor jullie en als herinnering voor ons, maar of het net zo indrukwekkend overkomt zoals wij het nu met eigen ogen zien betwijfel ik.

Michal en Paula hebben weer de was gedaan en ’s avonds hebben we lekker gebarbecued.

Morgen hebben we een ‘Niets moet, alles mag dag’ en zien we wel wat we gaan doen. Ik denk sowieso dat het wel iets met water zal worden.

Reacties

Erik Jan 02-08-2016 08:30 {{button-41269}}

Mooie foto's. Enig idee waarom ze op de kaart in de omgeving van Sjanghai gepositioneerd worden?

Dave 02-08-2016 09:06 {{button-41274}}

Hi Erik Jan, geen idee waarom die maffe plekken worden weergegeven bij de foto's, bug in het systeem wellicht?

Gijs en Siny 02-08-2016 11:28 {{button-41294}}

Ziet er allemaal mooi en gezellig uit.
Reis verslag was weer leuk om te lezen.
foto's zijn mooi. we krijgen een goede indruk van camper live.
groet. en ik kijk uit naar het niets moet alles mag dagje

Rien en Heleen 02-08-2016 13:47 {{button-41303}}

Leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien! Zo leuk, mooi en herkenbasr allemaal. Geestig ook die reactie van de kinderen op de Grand Canyon, moet je straks eens aan mijn moeder vragen hoe Sander en ik dat deden destijds😜.... Have fun!😘

Pa en ma 02-08-2016 15:05 {{button-41309}}

Hierbij alle foto's gezien leuke foto van de rijdende camper met Merel en Koen op de bank en ik blijf je Toch maar Dave noemen! Ook een leuke familie foto en van de meisjes en Koen lijkt wel weer groter! We kijken ui t naar het volgende bericht.👫😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan