Dag 23 Yosemite – Santa Cruz / KOA campground ( ca. 300 km, 4 uur rijden)

Door De Huismannetjes - 16-08-2016 08:24

We vertrokken rond half 9 uit Yosemite waarbij  we eerst nog een stop maakten bij Tuolumne Grove voor het zien van de Grand Sequoia’s. Hier staan er nog 6 en omdat Mariposa Grove is gesloten voor onderhoud (waar de meesten staan) besloten we hierheen te gaan. We liepen ca. 1 mile bergafwaarts (met nog steeds zere en vermoeide spieren), en zagen 2 Grand Sequioa’s. We maakten wat foto’s en begonnen weer aan onze klim omhoog. De wandeling werd niet door iedereen van ons gezin gewaardeerd, zoveel pijn in de spieren voor 2 bomen, maar we hebben ze toch maar mooi gezien. We vervolgenden onze weg en reden het Yosemite National Park uit, reden door een soort Amelands duinlandschap en stopten bij Los Banos voor ons allerlaatste bezoek aan de Walmart voor de laatste 2 avonden bbq. We lunchten bij de Mc Donalds die hier gewoon in de Walmart zit en reden weer verder. We kwamen door het landbouwgebied en zagen vrachtauto’s met  tomaten en knoflook,  velden vol bessen, aardappelen en aardbeien langs de weg. Het leek een stukje Nederland. Rond half 5 kwamen we op de camping aan, KOA Santa Cruz. We hadden 2 mooie plekjes aan het speelgedeelte van de camping, met springkussen, gamehal, tafeltennistafel etc. Er is voor de kinderen ook een mooi zwembad met spa waar gelijk gebruik van werd gemaakt. We deden de laatste  wassen en ’s avonds ging de bbq weer aan. We hadden hout gekocht voor een mooi kampvuur waar ’s avonds de marshmallows en smores  werden geroosterd. Het werd ’s avonds frisser, het kampvuur bracht onze warmte en gezelligheid!

Reacties

Erik Jan 16-08-2016 08:32 {{button-42073}}

Haha, ja dat was een hele klim weer terug naar boven. Dat kan ik mij nog goed herinneren. Die Sequoia waar ze een weg doorheen hebben laten lopen ook nog gezien?

Pa en ma 16-08-2016 16:42 {{button-42090}}

Het is wel goed dat de temperatuur wat kouder wordt dan is het verschil met Nederland niet zo groot! Dan nu weer een hotel na de camper zal ook wel weer wennen zijn maar ook wel weer makkelijk. Veel plezier de laatste dagen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan