Dag 8 Grand Teton NP

Door Annemie en Jan - A long time ago

Vrijdag 09-09-2016

Vannacht voor de eerste keer doorgeslapen. Wel om 6.00 uur wakker, douchen en daarna skypen met Dennis. Dit lukt niet goed dan maar bellen via whatsapp! In Nederland is het warmer dan hier hoor ik. Maar we hebben prachtig weer ons hoor je niet klagen.

Na het ontbijt op weg naar het eerste National Parc maar eerst naar Mormon Row waar we rond 9.30 uur arriveren.  Foto's maken van het historisch bekend bijna verlaten dorpje gesticht door de Mormonen. 

Daarna doorgereden naar Craig Thomas Discovery and Visitor Center om de America Beautiful Pass voor alle NP te kopen en we kregen gelijk uitleg en een kaart van de trails die we willen lopen.

Om 11.00 uur zijn we bij Jenny Lake. Daar starten we met de Jenny Lake Trail door mooie natuur en voor een groot gedeelte langs het meer. Onderweg worden we door een Amerikaans stel erop gewezen dat een moose aan het drinken is bij een klein meertje. We mogen hun verrekijker gebruiken geweldig om te zien. De moose staat in het water en duwt zijn hele kop onder water om te drinken. Dan verder bij de waterval pichnicken en dan door naar Inspiration Point op 2700 feet waar we een geweldig uitzicht hebben op Jenny Lake. Vervolgens verder over de Cascade Canyon Trail waar we door een wisselende natuur lopen met uitzicht op de gletsjers van de Grand Teton.... top! Daarna dezelfde weg weer terug naar Inspiration Point waar we even pauzeren boven op de rots. Naast Jan zit een klein eekhoorntje die ook graag een stukje banaan wil hebben en warempel hij eet uit de hand. Dan naar docking station waar we met de boot terug varen naar ons startpunt. Inmiddels is het bijna 16.00 uur en zijn we toch wel moe na 5 uur hyken!

Dan terug naar ons hotel, we besluiten eerst nog naar de supermarkt te gaan. Morgen vertrekken we naar Yellowstone Parc waar we 3 nachten verblijven in Lake Yellowstone Hotel. 

In Yellowstone is geen bereik zowel telefonisch niet als ook geen internet. Het volgende verslag zal dan ook pas dinsdag weer zijn.

Op tijd naar bed, morgen vroeg op zodat we rond 8.00 uur naar Yellowstone Parc kunnen rijden. Daar is zoveel te zien, maar daarover later meer! 

Reacties

Bernadette Siere A long time ago

In 1 woord geweldig!!!!!'
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!