Koude nacht

Door M.A. Bunnik - A long time ago

Woensdag 5 april 2017 4 graden

 

Wij waren op een camping waarin de smoes verslapen niet van toepassing is.

Regelmatig kwam daar een goederentrein langs en geen treintje maar een trein met een lengte die wij niet kennen. In een verslag van 2014 of 2015 al eens beschreven dat machinisten hier waarschijnlijk per toeter betaald worden en dat is nu niet bepaald het aantal decibellen van een fietsbel. Een kwestie van wakker worden, omdraaien en verder gaan.

 Na een zeer koude nacht ± 4 graden, maar wel een mooie sterrenhemel, naar het Nationale Park Big Bend gereden, op de heenweg 60 kilometer lang toch zeker wel 10 auto’s gezien, je rijdt zomaar een kwartier zonder één auto voor of achter je, dat is in Nederland onmogelijk.

Big Bend park is 3242 vierkante kilometer groot, ter vergelijking de Hoge Veluwe is 55 vierkante kilometer, wij hebben het doorkruist van boven naar beneden het lijkt wel op Death Valley hoewel wij dat mooier vinden. Het is jammer dat veel wegen voor een camper niet zijn toegestaan dat beperkt het aantal bezienswaardigheden sterk. Wij staan nu op een sobere camping in plaatsje Study Butte /Terlingua zeker dertig huizen. De hele streek ziet er nu niet erg welvarend uit om niet te zeggen armoedig en rommelig. Kwamen vanmiddag langs een kerkhofje waar ik persoonlijk niet zou willen liggen het idee daar te liggen zou mij op de been houden zo onverzorgd, er liggen houten kruisen die totaal verrot zijn, de graven zijn soms bedekt met stapels losse stukken natuursteen,er liggen muntstukjes op de graven ook allerlei voorwerpen die voor ons niet thuis  te brengen zijn, zoals een wegwerpaansteker ( een verstokte roker ? ) en sieraden. Maar dat zijn waarschijnlijk persoonlijke herinneringen aan ons niet het recht om dit te veroordelen of een oordeel over te hebben het zijn de gewoontes en gebruiken dit blijkbaar bij deze streek horen.

Verder geen nieuws? Welzeker wel mijn waarde, zou oud-premier van Agt zeggen, vandaag niet getankt als dat geen nieuws is weten wij het ook niet meer.

Morgen gaan we verder naar het plaatsje Alpine dat is wat groter, hopelijk een echte supermarkt want de muizen liggen met holle ogen van de honger voor de koelkast.

 

Marga en Rinus

 

 

Reacties

Albert en Wilma A long time ago

Rinus, jij zou best een boek kunnen schrijven, dat talent heb je zeker! Je beschrijft de dingen met enorme humor👍🏼
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan