Dag 16 Campbell river

Door onze vakantie door West Canada - 25-09-2017 03:53

Het is zondag, rustdag, vandaag en we besluiten dat we daar gehoor aan geven. Niet kilometers lang in de camper en vroeg vertrekken. Maar rustig aan en niet teveel doen vandaag. We vertrekken pas om 10.00 uur van de camping, die we voor twee nachten hebben besproken.

We starten net even buiten de camping bij Elk falls. Het parkterrein is net aangelegd evenals het wandelpad en beschikbaargesteld door de plaatselijke rotary. Iets wat je in Canada vaker ziet. We hoeven maar een kleine kilometer te lopen en komen dan uit bij het uitzichtpunt op de waterval en de brug. Onverwacht mooi!

Een duits echtpaar verteld ons dat er twee eagles bij de rivier zitten. Eén in een boom en de ander aan de waterkant. Gaaf, die hadden we zelf gemist. Het lukt om redelijke foto's van beide vogels te maken.

We gaan weer terug naar de camper en twijfelen dan wat verder te doen. In eerste instantie gaan we richting Campbell river, maar uiteindelijk draaien we om richting Strathcona Park. Maar na 25 kilometer valt de omgeving toch tegen. We stoppen bij een meertje en zetten koffie, die we aan de waterkant opdrinken in het zonnetje. Het park is zeker nog 30 kilometer rijden en dat is nou precies waar ik vandaag geen zin in heb.

Terug dan maar naar Campbell river, daar vinden na lang zoeken een plekje bij het strand waar de camper kan staan en om te lunchen. Ook weer in het zonnetje eten we onze boterhammetjes. Daarna lopen we nog een stukje langs het strand maar echt ver wandelen kunnen we hier niet.

We besluiten terug te gaan naar de camping. Kan ik gewoon eens lekker in mijn boek lezen.

Morgen maar weer verder richting Tofino.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan