Dag 20 Dagje Victoria

Door onze vakantie door West Canada - 29-09-2017 05:19

Vandaag staat een bezoek aan Victoria op de planning. we willen met de camper naar Victoria en hebben gisteravond op de website gezocht naar parkeerlokaties voor campers. Dat heeft echter niets opgeleverd. De vraag is kunnen we makkelijk terecht in Victoria met de camper.

We besluiten om dat eerst na te vragen bij de receptie van de camping. Onze camping staat namelijk als ideale uitgangspunt naar  Victoria op de website van de stad Victoria. Als ik vraag naar parkeren met een RV, geeft de dame achter de balie aan dat het geen probleem is. Veel toeristen bezoeken Victoria, het wordt duidelijk aangegeven. Toch ben ik niet gerust en vraag of er een P&R mogelijkheid is. Deze moet er inderdaad zijn langs Highway 1. We besluiten wel te zien wat we tegenkomen. Ik toets in de navigatie een betaald parkeerterrein,  in de hoop dat we daar terecht kunnen.

Het is druk op de Highway maar we zijn na ruim een half uur in het centrum van Victoria, de P&R hebben we niet gezien?

Dan geeft de navigatie aan dat we bij het parkeerterrein zijn aangekomen. Dit is echter klein en vol en zeker niet geschikt voor camper. Precies waar ik bang voor was. Op goed gelukt rijden we verder dwars door Victoria. In eens zie ik een parkeerterrein met campers erop. Daar dan maar heen, Cees slaat af en dan....

Oh nee, we komen in een fuik, een soort van overdekte garage, wat een deel van de ferry administratie blijkt te zijn. We willen keren en een uiterst vriendelijke man probeert ons te helpen door vuilcontainers te verplaatsen paaltjes weg te halen, maar helaas de camper is de groot en te hoog. We moeten achteruit omhoog terug en dan de weg opdraaien het is niet anders. We krijgen nog meer hulp van een medewerker bij de ferry.

Hij helpt ons weer veilig op de weg en wijst ons de weg naar een gratis parkeerruimte. Ik kan hem wel zoenen!

Enkele minuten later staat de camper veilig geparkeerd en kunnen we Victoria ontdekken. Eerst maar eens een kop cappucino voor de schrik. Vooral die van mij. Cees is al die tijd zo rustig gebleven. Ik ben zo trots op en blij met hem. Ik verwen dus maar met een sausageroll. Had ie niet verwacht toen hij voor de grap om een saucijzenbroodje vroeg.

Victoria blijkt  een leuke stad met Engelse invloeden en heeft zowaar iets gezelligs. En ook het weer is heerlijk. Het is vandaag 24 graden en de zon schijnt vol op.

We gaan uiteraard even lekker lunchen en lopen daarna weer terug naar de camper. Terug naar de camping en onderweg halen we de laatse boodschappen van deze vakantie.

Op de camping genieten we van de zon die nog steeds schijnt.

Morgen terug met de boot van Schwartz bay naar Tsawwassen, Vancouver dan zit onze reis er bijna op.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan