4 mei de overtocht naar Nanaimo Vancouver island.

Door Carla Beuvink - 07-05-2018 00:59

Daar gaan we dan op weg naar de ferry. Die vertrekt om 8:25 en je moet een uur van te voren aanwezig zijn. Mmm het is 6:45 en de rit duurt 35 minuten dat wordt krap. 

Dus flink gas erop maar ja ook Vancouver kent spits. Om 7:40 komen we aan bij de haven. Duidelijk te laat. Op hoop van zegen want de volgende boot gaat pas om 10:35.

We sluiten netjes aan in de rij. En warempel we mogen er op. Wat een geluk. Precies op tijd vertrekt de boot voor een overtocht van 90 minuten. 

 

Er is genoeg te zien aan boord, winkels en restaurant. Eerst maar een beker koffie nadat we wat foto’s gemaakt hebben aan dek. Yes ze hebben zelfs een Starbucks. Wat een luxe. Dan even rondje lopen en uiteraard meer foto’s maken.

Dan even een broodje eten en dan is het alweer tijd om naar onze camper te lopen.

We rijden de kade van nanaimo op. Wat een super gave plaats maar geen tijd om er rond te lopen want we hebben een flinke trip voor de boeg. 

We moeten naar Tofino dat ligt aan de andere kant van het eiland in het nationale park Pacific Rim. Dit wordt onze eerste nationale park dus daar moeten we een kaart kopen zodat we alle volgende parken in kunnen.

 

Na een trip van 5 uur komen we aan bij de natuurpark green point waar we 2 dagen blijven. Onderweg wat regen gehad en we hebben een paar stops gedaan

en wat boodschappen gescoord. En prachtige natuur gezien en diepe afgronden. Brrrr leuk als je hoogte vrees hebt. Maar ik heb het weer overleefd.

 

Nadat we ons hebben aangemeld bij een kleine receptie en de de nationale parken pas hebben gekocht rijden we naar onze staanplaats. Wauw wat super vet. Midden in wat lijkt op de jungle. Dit is pas kamperen in de natuur. En dan het geluid van de zee wat wil je nog meer.

Na te zijn bijgekomen van de reis gaan we de zee opzoeken. Eerst een pad aflopen dat stijl naar beneden gaat. Ja en die je straks ook weer omhoog moet lopen.

En dan is daar opeens het strand de zee de rotsen en de golven die slaat tegen de rotsen.

Dit is toch te gek. 

Na wat te hebben rondgelopen op het strand en wat foto’s te hebben gemaakt gaan we het stijle pad weer op. Boven aangekomen zien we het bord pas dat we eerst over het hoofd hebben gezien. Let op wolven gebied. Geen probleem wij zijn te gast in hun territorium.  

 

Nadat we wat firewood hebben gekocht gaat Mark het vuur aansteken en ik maak eten. Spaghetti eten bij een kampvuur. Midden in een regenwoud. ( overigens was het nu droog)

  

Na een borrel gaan we lekker naar bed. Was een vermoeiende dag en het was niet echt warm buiten dus lekker tegen elkaar aan kruipen.

 

Morgen even wat huishoudelijke klusjes doen. 

Sorry er is geen WiFi op een natuur camping dus dit bericht kon ik vandaag pas posten.

Reacties

Jacqueline 09-05-2018 02:28 {{button-51074}}

Knuffel!👍👍❤
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan