14 en 15 mei Jasper

Door Carla Beuvink - 17-05-2018 01:40

We willen op tijd vertrekken want we rijden door icefiels parkway. Een van DE mooiste plekken van Canada. We wilde de gletsjers bekijken dat kan met een bus. Veel stops gemaakt tussen door wauw wat een natuur. Eenmaal op de plek aangekomen van de gletsjer bleek het te gevaarlijk te zijn om met de bus erop te rijden omdat het te warm was. IJs en zon gaat niet samen dus helaas. Dan maar op afstand wat foto’s maken. 

Daarna hebben we de weg weer vervolgd. We wisten dat we watervallen tegen zouden komen dus die willen we ook wel bekijken. 

Dus weer gestopt bij de sunwapta falls. Een waterval van 18 meter die in een kloof de diepte in stort. Deze vonden we al gigantisch maar een kleintje voor Canadese begrippen. In wells grey hebben ze nog vele hogere dus dat beloofd wat.

Na ja alweer, foto’s gemaakt te hebben onze weg vervolgd. Op naar camping Wapiti. Deze ligt ook weer aan een rivier. 

Soms laat je even je gedachten de vrije loop als bijrijder. Mijn gedachten gingen naar beren.  En ja hoor voor ons was een camper gestopt langs de weg met alarm lichten aan en mark roept, een beer. En daar is hij dan. Een echte zwarte beer in het wild die rustig aan het grazen was langs de weg. Ik weet even niet meer hoe ik het hemb. Snel de camera gepakt, mobiel van gps maar fuck verkeerde lens op de camera. Please laat ik op tijd zijn. Ik schiet uit mijn stoel naar achteren om mijn lens te verwisselen. Het is alsof meneer/mevrouw erop heeft gewacht. Raam naar beneden en schieten maar. My god ik weet even niet hoe ik het heb. Een beer in het wild vlak voor onze neus. Wauw uiteraard met de camera heel veel foto’s gemaakt en van heel dicht bij

 

Weer iets afstrepen van onze lijst.

Op naar de volgende camping. Wapiti campground hebben we uitgekozen. Ons was door Nederlanders verteld dat de camping snel vol is dus eerst snel plekje reserveren voor we boodschappen gaan doen in het dorp. Nou plekken zat midden tussen de dennenbomen. Prachtplek en deze keer alleen met stroom maar er is een lokaal laad en loos station voor vers water en je vuile water. Dus geen probleem.  Na wat boodschappen gedaan te hebben even wat drinken en dan vuurtje aan.

 En weer bbqen dat gaat nooit vervelen zeker niet in deze omgeving. Best wel laat naar bed gegaan want het was om 23:00 uur nog schemerig. Volgende ochtend een keer goed uitgeslapen en daarna even terug naar het dorp om te tanken. We wilde graag gaan varen. Dus een super locatie opgezocht. Een meer dat alleen bestaat uit smeltwater. Het op een ma grootste van de wereld. Een klein uurtje rijden. Helaas wat een teleurstelling. Het meer bestond alleen nog maar uit ijs dus geen boot aanwezig. 

Niks aan te doen het was een lange winter geweest in Canada. Toch even rond gewandeld en foto’s gemaakt want het was wel een super gaaf gezicht. Zo’n groot meer dat helemaal nog ijs is.

Daarna weer terug naar de camping. We wilde deze keer wat vroeger het kampvuur aangestoken. Ik heb spaghetti cabonara  gemaakt. Deze keer niet al te laat naar bed want morgen een flinke trip voor de boeg van van 4 uur naar Wells Gray.

 

 

 

 

Reacties

Charissa 17-05-2018 09:04 {{button-51166}}

Wauw super vet die beer! Super om te lezen wat jullie allemaal doen. Love jullie😘

Jacqueline Huizinga 17-05-2018 10:24 {{button-51170}}

Heerlijk om mee te mogen genieten van jullie reis, wij zijn 6 mei terug gekomen vanuit Canada. Ik heb er heimwee naar, wat een prachtland!
Als jullie naar camping Dutch lake gaan in Clearwater, ga dan lekker eten in het restaurant the painted turtle op de camping. Erg lekker.
Veel plezier verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan