13 en 14 mei Banff

Door Carla Beuvink - 17-05-2018 01:39

Smorgen relax wakker worden met koffie en een boterham met de lekkerste pindakaas die ik ooit gegeten heb. 

Smeuïg met grote noten. 

Daarna even gedag gezegd bij de receptie, wat overigens gewoon een camper was maar een ontzettend leuke mensen. Alle Canadese tot nu toe zijn aardig. 

En daar gingen we dan richting Banff.

Gelukkig een goed begaanbare weg. Onderweg kwamen we een bord tegen met, je rijd een andere tijdzone in zet je klok een uur vooruit. En ja hoor onze iPhones stonden een uur later. We rijden nu de staat Alberta in.

 

Onderweg gestopt bij kicking horse corridor. Daar is de railway ontstaan van Canada. Super om te zien.

Daarna door naar banff. We hebben een camping genaamd tunnel Mountain Village opgezocht. We kwamen er om 15:20 aan en er stond al een wachtrij. Achteraf leek het drukker dan het was. 

 

We kregen een plek aangewezen vlak naast een doorgaande weg. Mmm dat vonden we minder en zo te zien plek zat dus wij weer terug naar de receptie en gevraagd om een andere plek verder van de weg. En zo vriendelijk als Canadezen zijn was dit geen probleem.

We kwamen op onze plek en wat zien we tot onze verbazing? Er stond iemand lekker geïnstalleerd op onze plaats. Mark er naar toe gelopen. Bleken Nederlanders te zijn die hadden zich vergist. Wat overigens niet raar was want de plekken hadden geen oplopende nummers maar gewoon door elkaar. Ze moesten een plek terug zijn dus helaas voor hen maar ze moesten verplaatsen.

 

We wilde het centrum even in en hoe cool is dat op de camping kwam een bus die ons erheen bracht. Sta je daar op de bus te wachten en wat komt er voorbij lopen? Een eland, in Canada heten ze een Elk. Uiteraard weer volop de camera laten draaien.

Toen kwam de bus. Even wat rond gelopen in Banff en wat te drinken gekocht. Wat een toeristen niet normaal.

Weer terug op de camping eten klaar gemaakt. Tonijn pasta salade en kip die we nog over hadden van de dag ervoor. 

Daarna nog lekker lang buiten gezeten want het was best warm. En ons vermaakt met heel veel “ chipmuncks” en natuurlijk weer veel foto’s gemaakt. 

 

Volgende dag relax wakker worden. We wilde wat boodschappen halen maar liever niet naar Banff. In Canada willen we massa toerisme vermijden. Dus zijn we naar een klein plaatsje gereden genaamd Canmore.

Echt super schattig plaatsje. Daar boodschappen gedaan en een wrap gegeten als lunch en even contact met het thuisfront. De WiFi in bijna alle supermarkten is perfect. 

Toen naar een park gereden. Daar de camper geparkeerd en een stuk langs een riviertje gewandeld waar overigens prachtige huizen langs stonden. Gemaakt van hout van bomen.

Terug op de camping heb ik gekookt. Bloemkool met gehaktballen en gebakken aardappelen. Waarom smaakt alles toch 10 keer lekkerder op vakantie? 😊

Nog even nagepraat en wat zien we een hele kudde elanden voorbij komen. Dus bam weer snel de camera erbij. 

Dat kan allemaal in Canada. Nog even de route bekeken voor de volgende dag. 

 

Reacties

Yootje 17-05-2018 08:54 {{button-51164}}

Wat een geweldige ervaring. Leuk om te lezen waar jullie zijn en wat jullie doen. Op deze manier genieten wij een beetje met jullie mee. Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan