Bergetappe naar Whistler

Door Hans Mestrum - A couple of years ago

Zoals eerder geschreven is het gebied bij Kamloops dor en droog. We zagen dat vandaag nog meer. Toen we uit Lac le Jeune vertrokken en de highway langs Kamloop reden werd het steeds duidelijker. Zeker toen we ook nog door de bergen reden. Een verschroeiende zon en hete wind maakte dat het er hier bijzonder uit zag. En toch was de jongen bij het tankstation erg aardig. We maakten een praatje over waar we vandaan kwamen en naar toe gingen en hij maakte echt niet de indruk gebukt te gaan onder dit bijzondere bijna troosteloze landschap.

En zo troosteloos als het was, ineens was de begroeiing weer fris en groen en werden de bergen weer mooier door hun weelderige begroeiing. Prachtig hoe het hier binnen 50 km zo kan veranderen. 

We reden zeker 200 km door prachtig berggebieden waar je niet harder mocht en kon dan 60 km. Veel slingerwegen, veel meertjes en besneeuwde bergtoppen. Wow!

Aangekomen in de Olympische stad van de Winterspelen van 2010 was alles weer compleet anders. Hier veel accomodaties en toeristen omringt door prachtige bergtoppen die we morgen gaan bekijken. Al wel snel even naar Olympic Plaza geweest waar destijds de sporters zijn gehuldigd en daar ook gegeten.

Tot morgen!

Reacties

Kirsten A couple of years ago

Leuk om weer jullie reisverslag te lezen! Zie ik het goed en zijn jullie bij Cache Creek geweest? Hier verblijven wij in een houten hutje op 'het park' :)
Bizarre wisseling in natuur hè! Veel plezier in Whistler en succes met de hoogtes wanneer jullie de bergen in gaan. Tip om te eten savonds: earls met een mooi verhoogd terras. Wel groots en volgens mij altijd druk.

Tot 'horens' :)

Hans Mestrum A couple of years ago

Ja wij zijn in Hat Creek geweest en heb die huisjes gezien. Dacht het al.

Lea A couple of years ago

Zit telkens je mooie reisverslag te lezen Hans.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!