Joshua tree and a mirror story…

Door Patricia - 17-07-2022 08:03

Zaterdag 16/07

vanochtend eerst nog even gezwommen op de camping waar we al stonden, heerlijk even een frisse start. De temperatuur loopt alweer snel op.. nu al 40 graden..

om 12 uur uitgecheckt en weer on the road! Richting Joshua tree. We nemen de oostelijke ingang met het cottonwood visitors center. Daar troffen we een ranger aan met (wat achteraf bleek) een gelijkende gele wilde coupe als de joshua tree zelf, geinig!

wat zullen we zeggen over Joshua.. veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel woestijn met veeeeeeeeeeeel halfdode bomen/struiken en rotsen/bergen. Fenomenale uitzichten! Incl windhozen maar je wilt er niet dood gevonden worden.. 47 graden!! Te warm om ook maar iets te doen behalve even snel uit de auto voor een foto.

de camper had het ook zwaar id hitte dus wat langzamer gereden. We zijn in de noordoostelijke uitgang eruit gekomen zodat we een gedeelte van de route 66 konden rijden richting Needles ( yup Needles..not a place to be..)

helaas begaf de linkerspiegel het.. toch wel een ding.. maar ja dan rij je daar in the middle of nowhere.. er staan huizen (krotten..) maar ja als je daar woont moet je echt wel gek zijn.. ik durfde daar echt niet aan te bellen om een inbussleutel te lenen.. toch maar even doorrijden. De wegen daar zijn zo slecht dat de spiegel (en serviesgoed) met enige regelmaat er bijna uitsprong dus ik moest echt wat.. 

en daar plopt er een Bar op.. ik toch maar gestopt, kids in de camper gelaten met instructies en ik met de hand op de telefoon met 911 onder de duim naar binnen. Hup paatjezelf groot maken ff die dikke armpjes showrn en laten merken dat er niet met je valt te sollen! Niks aan de hand, 3 oudjes aan de bar en een uiterst vriendelijke barman. Geen gereedschap maar wel ductape! Saves it all! Spiegel vast geplakt en weer on the road!

woestijn woestijn zoutmijn woestijn zoutmijn trein! Een paar prachtige vrachtreinen kwamen voorbij de overgang dus Siem heeft kunnen genieten!

 

weer verder in de woestijn.. uiteindelijk een benzinestation pats boem in ene id woestijn.. daar gestopt om ook de tank te vullen (je weet nooit wanneer je iets tegenkomt) en gevraagd om een elbowrench= inbussleutel) na wat gepiel de spiegel weer vast gekregen! En dat in 50 graden.. binnen even een colaatje gedronken en weer de weg op.

na een rit van 6 uur eindelijk aangekomen in Needles , camping desert view, je snapt waar de naam vandaan komt... we tikken inmiddels 52 graden aan.. snel de camper aansluiten op de elektra en de airco aan!

wij ondertussen een duik in het lauwe zwembad. Daar een leuk stel uit Dublin ontmoet de de reis andersom rijden dus fijn tips uit kunnen wisselen en een pizza gegeten onder t genot van een koud biertje!

morgen weer een dag, dan richting lake havasu en het geand canyon railway rv park!

Reacties

Marjo 17-07-2022 08:41 {{button-63976}}

Ken je die griezelfilms van echtparen die op zo'n eindeloze weg rijden en dan ....doet er erg aan denken! Wel héél spannend allemaal!!
Wij krijgen ook een paar hete dagen, zal blij zijn als ze voorbij zijn...
Veel plezier jullie!!!

Mip 17-07-2022 08:48 {{button-63977}}

Oh wat een verhaal weer - 50 graden doe normaal 😂dat wil je niet maar dinsdag hier kan t 40 graden worden - wat gaan we heen joh met de wereld moeten maar snel meer bomen 🌳 planten in ons vb … je kan wel boek schrijven leest heerlijk weg 😂😂zie je al lopen het café in … je denkt minstens in wild westen te zijn … alleen maar bejaard dus … jonge mensen zijn daar toch niet te vinden ? Hoe vinden jara en Siem het? Dinsdag starten ze eindelijk met tegelwerk hoewel ik twijfel met de weersverwachting of ze arbo technisch wel komen 🙈 - nah lees snel part IV of is t V?

Opa 17-07-2022 09:47 {{button-63980}}

Nog maar net aan de trip begonnen en nu al bijzondere ervaringen. Erg leuk om dit te lezen . Blijf genieten👍😄

Roos 17-07-2022 11:57 {{button-63985}}

Mam man wat een happening weer. T is maar goed dat je een hoop durft😉
Die laatste foto, is dat Siems mobiele airco? 🤭

Charlotte R 17-07-2022 16:13 {{button-63999}}

Hartstikke leuk om al je ervaringen te volgen Patricia. Voor wat betreft de hoge temperaturen - wees gerust, je gaat dadelijk naar hogere regionen waar het zieker koeler zal zijn. Zo niet, zo snel mogelijkheid koersen richting de bossen
Geniet

Saskia en de rozen 18-07-2022 12:10 {{button-64073}}

Je ziet maar dat overal een oplossing voor is. Petje af! Op naar Grand Canyon!! Succes!!

Erik en Kelly 18-07-2022 20:40 {{button-64097}}

Pfff 50 graden...! Leuk geschreven 🤗
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan