Lemon cove & De groetjes van Sherman!

Door Patricia - 29-07-2022 02:15

Woe 27/07 - Don 28/07

woensdag ochtend al vroeg de camper ingepakt en even langs de Walmart gereden voor de noodzakelijke boodschapjes (lag aan de overkant van het rv park dus wel makkelijk.

 

en dan een lekkere lange rit voor de boeg: 6 uur rijden naar Lemon Cove het volgende RV park en deze ipv 2 in yosemite. De wegen waren ok wel ontzettend saai.. 174 mijl door de woestijn op dezelfde highway en daarna 133 op een andere highway.. maar goed weinig hobbels en bobbels dus ik was wel tevreden. Voor de lunch maar even gestopt, tanken en wij even een broodje bij de subway gehaald. Hup weer onderweg en nog ff 3 uur karren. T laatste stuk zo ongeveer 40 mijl kwamen we ineens in een soort groene oase! Heel bizar om te zien maar het is hier een enorme kwekerij van fruit: oranges & lemons (lemon cove..) en steenfruit maar ook veel druiven voor de lokale wijn. 
prachtig om te zien, alleen maar groen voor vele kilometers!

net voor 18 uur kwamen we bij het rv resort aan; nu moet je je bij t woord resort niet teveel voorstellen.. het is of asfalt met picknicktafel of grind.. in dit geval grind met wat boompjes eromheen. Maar uitzicht prima. Helaas is het zwembad defect.. dus helaas dat wordt alleen een douche. Ook prima! En voor de kids wifi...

rv op de plek aangesloten enz. Blijkt de airco niet meer te bedienen te zijn.. maar goed hij staat iig aan op 1 stand.. hard.. dus dat wordt snachts omvormen tot ijslolli.. ( ik lig bijna onder de airco..)

even wat eten in elkaar geflanst en daarna even rondgewandeld. 
 

donderdag

idd wakker geworden als ijslolly maar geen probleem, je stapt naar buiten en je bent binnen 2 minuten ontdooid, ik begrijp wel waarom ze hier veel sinaasappels kunnen kweken!

om 9 uur richting sequioa national park, dat was toch nog een uur rijden, niet omdat het nou zover is maar we moestende berg op met alle slinger weggetjes.. mn favo bezigheid, lekker smal en geen vangrail.. en dat 40 min lang..

eenmaal bovenaan gekomen (5000 feet) zagen we de enorme Sequioa bomen, prachtig!! En echt mega!! Daar kan ik met mn 150cm kettingzaag niks mee aanvangen.. ja deukje erin maken.. 

de rv lekker geparkeerd en verder met de shuttlebus, heel fijn als iemand anders rijd!

de 1e stop was big sherman, wat een boom! 91 feet hoog en 11mtr omtrek! Daar verder lekker rondgewandeld nog een stop gemaakt en daarna weer aan de afdaling begonnen.. want ja wat omhoog gaat moet ook weer naar beneden...

morgen naar de yosemite ridge resort we kunnen toch nog 1 dagje erheen! 3 uurtjes tuffen.

Reacties

Mam en Henk 29-07-2022 08:20 {{button-64729}}

Wat een reis weer en leuk om weer te lezen.

Saskia en de rozen 29-07-2022 09:16 {{button-64732}}

Wat een kanjers, die mammoetbomen! Staat er in ons bos ook eentje? Een kleintje misschien?

Roos 29-07-2022 10:47 {{button-64739}}

Hier slechte wifi dus lezen soms met vertraging. Die lemon cove lijkt me prachtig. Het rook er ook vast lekker. En fijn dat jullie al die smalle slingerpaadjes berg op (en af) weer veilig achter de rug hebben. Je bent heel wat rijervaring rijker straks bij terug komst. Veel plezier bij Yosimite

Opa 29-07-2022 17:38 {{button-64751}}

Je rij ervaring wordt steeds profesioneler met al die weggetjes .
Ik denk dat als jullie straks weer terug zijn dat deze hele reis een enorme impact heeft, m.n. jullie indrukken van Amerika en ervaringen. Ontzettend leuk om hier deelgenoot van te zijn .

Jorinde 30-07-2022 08:43 {{button-64766}}

Wat een reuzen die sequoia’s!! En dan van Las Vegas de wilde natuur in, je moet het wel kunnen behappen. Lemon cove lijkt me ook prachtig.
Ben ook een beetje op reis als ik dit allemaal lees🤗
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan