Vertrek!

Door Familie Onderdijk - 11-07-2022 07:04

Na al die maanden van voorbereiding is het nu ineens zover, we mogen! Zaterdag ochtend kregen we nog wel even bericht dat de camping in Yosemite (Wawona Campground) wegens bosbrand 1 week dicht gaat en onze ene nacht valt daar ook in. Dat is even een tegenvaller maar uiteindelijk hebben we een camping net buiten het park kunnen boeken voor die ene nacht en kan ons reisschema verder doorgaan. We hadden nl ook al een peak entry permit geboekt voordat we Wawona geboekt hadden dus we kunnen vooralsnog zoals gepland gewoon de Tioga Road gaan rijden op de geplande dag.

Maar eerst maar eens zorgen dat we in Amerika komen. Zoals aangeraden waren we 4 uur voor vertrek op Schiphol en waar we op zondagochtend tussen 6 en 7 geen mens onderweg zijn tegengekomen op weg naar Schiphol was het daar al spitsuur. T was wat chaotisch bij de bagage inlever punten maar er zijn genoeg mensen die je aan kunt spreken om even te helpen of uitleg te geven waar je moet zijn. Uiteindelijk heeft het ons ruim 2 uur gekost om Schiphol binnen te komen, bagage te droppen en door de security te gaan. We hadden dus nog even tijd voor koffie voordat we aan boord gingen.

Vlliegtuig vertrok strak op tijd van de gate maar ging na 100 meter weer terug omdat er 2 mensen van boord gingen wegens medische problemen. Uiteindelijk leverde dit een vertraging op van ruim 50 minuten maar hoe de piloot het deed deed hij het, we landden uiteindelijk op de geplande tijd in Dallas. Dat was heel fijn want we hadden een kleine 2 uur overstap tijd en alle tijd dus nodig..

Gelukkig was de bagage meegekomen en kwam snel op de band. Bij de douane waren we een van de eerste vluchten en was de hal nog helemaal leeg, ook daar waren we snel doorheen. Met de TransLink door naar de volgende vertrek terminal en we waren ruim op tijd om te zien dat onze koffers ook op de volgende vlucht ingeladen werden. Altijd fijn om te weten!

Bij aankomst in San Francisco hadden we een transfer/taxi/Uber geboekt en ook deze meneer was er vlot.

Nu na een hele lange dag (al meer dan 24 uur op...) en een hele lange reis even bijkomen in het hotel.

Net wat gegeten bij een pizzatentje en nu douchen en slapen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan