Grand Canyon - Needles

Door Familie Onderdijk - 08-08-2022 20:15

Na gisteravond nog een flink kampvuur gestookt te hebben laten we het koele weer, wat wel even lekker was, achter ons en gaan vandaag op de eerste etappe richting Los Angeles. Het eerste gedeelte is weer bosachtig en groen, maar het wordt steeds kaler en warmer. We rijden vandaag ook een gedeelte over de oude Route 66. Officieel bestaat deze weg niet meer, maar sommige gedeeltes zijn er nog wel onder een nieuw wegnummer. Eigenlijk is het een soort N weg, tis in ieder geval geen snelweg...

Sommige stukken echt hobbel de bobbel en veel vergane glorie. Bij het plaatsje Seligman houden we even een koffie stop en bezoeken een paar hele foute Route 66 souvenir shops... Het grootste gedeelte vandaag gaat weer door een kaal en leeg landschap hoewel sommigen stukken wel wat groener zijn deze keer. Er is hier zoveel ruimte en leegte, ongelooflijk gewoon! Net van de weg af zie je dan wat huizen staan of zo maar een trailer. Hoe dan? Er wonen hier ontzettend veel mensen in een trailer.

We overnachten vandaag in Needles langs de rivier. Ook dit is weer de Colorado rivier, die loopt als een rode draad door onze vakantie! We staan op een 'camping'; allemaal trailers, wij zijn de enige doortrekkers. Was ooit waarschijnlijk leuk park, nu ook vergane glorie. Zwembad buiten gebruik en wat ooit een soort van kantine was is nu een stoffige opslagplaats. We staan wel direct aan de rivier en hebben zo leuk uitzicht. Hoop mensen die met water scooters heen en weer scheuren. Er is wel een soort zonnedek van 2 verdiepingen waar we dankbaar gebruik van maken. Tis hier ook weer bloedheet en zo kunnen we uit de zon in een flink (wel warm) windje zitten en is het uit te houden. In theorie zou je in de rivier pootje kunnen baden, het is heel lang ondiep maar de stroming is best sterk dus we wagen ons er niet aan. Aan het eind van de middag steekt er een flinke storm op en we zien de lucht helemaal zanderig worden, bizar gezicht! 's Avonds blijft het flink oplichten in de verte maar echt losbarsten doet het gelukkig niet.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan