Moss Landing - Pleasanton

Door Familie Onderdijk - 08-08-2022 20:44

Vandaag onze laatste activiteit van de vakantie; we gaan walvissen kijken! De camping (KOA Moss Landing) waar we op staan ligt direct naast de haven van Moss Landing en hiervandaan vertrekken we met de 'Sea Godess' voor een 'Whale watch trip'. In dit gebied (Monterey Bay) ligt een grote canyon onder water. Deze schijnt een paar kilometer diep te zijn en zorgt ervoor dat het een visrijk gebied is wat een hoop dieren aantrekt waaronder verschillende soorten walvissen. Als we de haven uitvaren zien we al direct een aantal zeeleeuwen die in en langs het water liggen. Deze hadden we op de camping ook al gehoord, ze maken aardig wat lawaai!

We varen uit en vandaag is er weer een dikke laag mist die over het water hangt. Gelukkig komt het zonnetje er ook doorheen dus het is koud maar goed uit te houden. Als eerste komen we een 'zonvis' tegen. Bijzonder beestje, zwom daar zo maar alleen en best nog een groot beestje. Na ruim een uur varen; we dachten eigenlijk al dat we geen walvissen meer te zien kregen komen we aan bij een plek waar al meerdere boten liggen en het in het water druk is met zeeleeuwen, vogels en walvissen! Het zijn er een stuk of 5, ze komen elke keer een klein stukje uit het water. Tis moeilijk om een beetje goede foto te maken. Af en toe zie je de vin en een paar keer springt er eentje wat verder omhoog! We genieten ruim een half uur van dit spektakel en dan is het helaas weer tijd om terug te varen. Bij aankomst in de haven zien we nog een paar zee otters. Rond 12.30 zijn we weer terug.

We moesten eigenlijk uiterlijk 12.00 uur van de camping af zijn maar we hadden gevraagd of we de camper mochten laten staan tot we terug waren van de tocht en dat was goed. Daarna direct weer op pad, nog zo'n 1,5 uur rijden naar onze allerlaatste camping. Route is een erg drukke dit keer. De camping/Rv Park (The FairPark)  hoort bij een heel groot evenementen terrein en is niet meer dan een plek op een grote parkeerplaats. Geen bank, geen firepit, wel elektriciteit, water en afvoer. Tijd om in te pakken....Dat valt nog niet mee, na ruim 3 weken in ons rijdende huis ligt overal wel wat. Het is hier weer aardig warm dus met het zweet op het voorhoofd alles weer bij elkaar scharrelen en in de koffers stoppen en de camper een beetje uitmesten en schoonmaken. We vliegen morgen pas aan het einde van de dag terug, de camper moet uiterlijk 11 uur weer ingeleverd worden dus daar mikken we een beetje op. We gaan lopend naar een Mexicaans restaurant in de buurt en eten daar erg lekker! Het was fantastisch maar aan alles komt een eind! Morgen waarschijnlijk een heeeeeeele lange dag maar we kijken er ook wel weer naar uit om lekker naar huis te gaan!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan