Las Vegas - Zion

Door Familie Onderdijk - 26-07-2022 03:21

Vandaag laten we Las Vegas achter ons en gaan met een omweg via de Hoover Dam naar Zion National Park.

Maar eerst weer een stop bij de supermarkt. We hebben steeds minder tijd nodig gelukkig hiervoor. Na een korte rit van ongeveer 45 minuten komen we bij de Hoover Dam aan. Wat een enorm bouwwerk! Als je bovenop staat heb je spontaan hoogtevrees... Het is weer zeer warm maar gelukkig bewolkt. We lopen de Dam voor driekwart heen en weer en vergapen ons over het uitzicht, de hoogte en de betonnen omgeving.

We gaan weer verder, het leek ons leuk om niet over de snelweg naar Zion te gaan maar een beetje binnendoor. Ook al hebben we allerlei hulpmiddelen bij de hand, het is toch lastig om de juiste route te vinden maar uiteindelijk lukt het. We belanden in Lake Mead National Park en rijden hier weer via een leeg maar wel mooi landschap. Uiteindelijk laten we het Valley of Fire NP links liggen anders wordt de rit echt te lang.

We zijn vandaag in 3 staten geweest; we begonnen in Nevada, daarna Arizona (de grens tussen Nevada en Arizona loopt dwars over de Hoover Dam) en Utah. In Arizona en Utah is het een uur later dus we verliezen vandaag 1 uur. We arriveren tegen 18.00 uur nieuwe tijd bij de camping in Zion; dit is weer een camping in het Nationale Park. We hebben alleen elektriciteit. Morgen willen we een wandeling door een kloof gaan doen en hiervoor huren we alvast schoenen, scheelt morgen weer tijd. Het is hier ook warm maar niet zo schroeiend heet dat we binnen moeten eten. Je schijnt hier 's avonds goed sterren te kunnen kijken dus we gaan een poging doen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan