Los Angeles - Big Sur

Door Familie Onderdijk - 08-08-2022 20:35

We laten LA achter ons en na een snel bezoek aan de supermarkt weer op weg. We gaan vandaag een gedeelte van Highway 1 rijden, deze loopt langs de kust van LA naar San Francisco en staat bekend om zijn prachtige uitzichten.

Voordat we daar zijn moeten we nog wel op zoek naar gas. De propaan gastank in de camper is zo goed als leeg en komende nacht staan we op een camping zonder elektriciteit. Heel veel tankstations hebben wel propaan maar wisselen alleen tanks om. De camper heeft een ingebouwde tank en moet dus terplekke gevuld worden. Na veel gegoogle en 5 stops verder hebben we er uiteindelijk eentje gevonden... Nu zijn we echt afgeladen met boodschappen, bezine èn gas en kunnen we vooruit!

Highway 1 begint na Santa Barbara en het begin is nog redelijk vlak. Nadeel voor ons is dat we van zuid naar noord rijden en alle uitzichtpunten links van de weg liggen. Is niet altijd makkelijk afslaan met de camper. We stoppen ook bij het strand Las Piedras Blancas waar zee olifanten te zien zijn. Er hangt een vreselijke stank, maar er liggen er een paar.! Deze tijd van het jaar zijn dat voornamelijk mannetjes die komen om te vervellen. Bijzonder om zo in het 'wild' te zien! De weg wordt steeds kronkeliger en daarmee de uitzichten spectaculairder, wat een prachtig gezicht! We slapen vanavond op een camping (Kirk Creek) langs deze weg, deze camping hoort bij een natuurpark en heeft geen faciliteiten anders dan een fantastisch uitzicht! Er is ook een paadje waar je naar beneden kunt lopen, wat Carice en ik ook even doen. Na het eten genieten we van de zonsondergang. Er wordt op deze camping gewaarschuwd voor wasberen en net na zonsondergang zien we er een paar bij de buren. Deze hadden na het eten de tafel nog niet afgeruimd en zaten bij het kampvuur. De wasberen wilden wel even helpen om de restjes op te eten! Het zijn nog best grote beesten ook. Nadat ook de maan weg was, was het echt donker en hadden we een prachtige sterrenhemel!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan