Arches

Door Familie Onderdijk - 26-07-2022 03:30

Na onze nacht in de woestijn is het 's ochtends gelukkig redelijk koel. Ik besluit om van de koelte gebruik te maken en alvast een kleine trail te gaan lopen die vanaf de campground begint; die naar Broken Arch, Heerlijk rustig zo op de vroege ochtend en bij terugkomst op de camping zie ik nog een hert met niet 1 maar 2 jonkies! Heel bijzonder hier!

Na het ontbijt gaan we een aantal Arches bekijken in het Park. Er zijn er zo'n 2000 waarvan de bekendste allemaal een naam hebben. We beginnen met de trail naar Landscape Arch en iedereen loopt mee! (jaja) Op de terugweg pik ik nog Tunnel Arch en Pine Tree Arch mee. Dan op weg naar de 'Delicate Arch'. We kiezen voor het viewpoint en Casper en ik lopen de 800 meter daar naar toe. Hoewel het nog ochtend is liggen alle trails in de volle zon, er is hier weinig schaduw en dat houdt in dat het gewoon al bloedheet is. Deze trail gaat flink bergopwaarts dus flink zweten ook al is het maar 800 meter. Vervolgens via een korte fotostop bij Panorama Point naar de 'Windows'. Je hebt de North en South Window, deze liggen naast elkaar. Hoewel het niet zo'n lange wandeling is krijg ik niemand meer enthousiast om mee te gaan, dus ga ik alleen. Super mooi! Daarna naar 'Balanced Rock', Richard en ik lopen er even samen naar toe. Als allerlaatste stop naar de 'Sheep Rock' en 'Three Gossips', we zijn uitgewandeld, alleen nog maar een foto.... We hebben de meeste ins en outs van Arches gezien met als hoogtepunt natuurlijk onze overnachting daar!

Komende nacht hebben we een camping vlakbij, in Moab. Voordat we daar naartoe rijden nog een keer langs de super. Gelukkig heeft de camping van vannacht een zwembad! Als we eenmaal gesetteld zijn nemen we allemaal een duik, zelfs Richard! (Dan moet het toch echt wel warm zijn...)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan