Bryce - Arches

Door Familie Onderdijk - 26-07-2022 03:27

Vandaag rijden we van Bryce Canyon naar Arches National Park. We nemen Highway 12, dit is niet de snelste route maar staat bekend als een Scenic Highway. En dat was het! Wat een uitzichten onderweg en verschillende landschappen! Van grillige bergen, rode rotsformaties, witte gladde hellingen, lieflijke bossen, woestijnen met dwarrelwinden en alles daar tussen in! Elke bocht een nieuw uitzicht en dat de hele (lange..) route lang! Geweldig!

Uiteindelijk komen we tegen 16.00 uur aan en gaan we eerst boodschappen doen in Moab, klaarblijkelijk bij de enige grote super in de buurt want het is mega druk. Hierna rijden we Arches National Park in waar we vanavond zullen kamperen op de Devils Campground. Deze camping heeft maar ongeveer 50 plaatsen en wij zijn een van de gelukkigen die er eentje hebben kunnen reserveren!

De camping bevindt zich helemaal aan het einde van het park. Onderweg hier naartoe hebben we al even kunnen zien wat voor moois dit park allemaal heeft! Dat is voor morgen. We hebben hier geen aansluiting op elektriciteit of water dus we hoeven alleen te parkeren. Wel mag de generator nog even aan, daar maken we dankbaar gebruik van want ook hier is het bloedje heet. Na het eten gaan Casper en ik nog naar een bijeenkomst met een Park Ranger die deze keer van alles verteld over het ecosysteem van dit Park. Het park heeft een woestijnklimaat maar zonder dat je het ziet staat alles met elkaar in verbinding, van de mineralen in de grond tot de mensen die er rond lopen, alles houdt elkaar in evenwicht als vooral de mensen zich een beetje aan de regels houden. Onze nacht in de woestijn belooft een warme te worden, de generator mag niet aan dus geen airco. We worden wel getrakteerd op een super stille omgeving en een prachtige sterrenhemel, heel bijzonder om dit zo mee te maken!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan