Lisanne Jongebloed

Reisadviseur Lisanne Na 12 jaar lang gewerkt te hebben als reisbureaumedewerker, wilde ik me meer specialiseren. In juni 2018 ben ik gestart als reisspecialist bij Tioga Tours. Ik bezocht het veelzijdige Amerika meerdere keren en ik ben nog lang niet uitgekeken. De grote verscheidenheid tussen de verschillende gebieden zijn fascinerend. Het gehaaste leven in New York, de ontspannende sfeer in Florida en het swingende New Orleans geven dit goed weer. Ook het prachtige Canada staat hoog op mijn verlanglijstje. Maar in 2020 ga ik eerst de staat Texas verkennen!

Favoriete steden:

 1. New York
 2. Las Vegas
 3. New Orleans
 4. San Francisco

Favoriete parken:

 1. Zion
 2. Yosemite NP
 3. Valley of Fire State Park

Reistips:

 • Bezoek een musical op Broadway
 • Fietsen door Central Park
 • Swamp and Bayou Tour, in de mysterieuze moerassen in de Deep South zwemmen de aligators rond je boot!
 • Bezoek een sportwedstrijd; de sfeer is geweldig!
 • Ben je muziekliefhebber, dan is een bezoek aan New Orleans, Memphis (inclusief Graceland) en Nashville een must
 • Ik maakte een helikoptervlucht boven de Grand Canyon, alleen op deze manier zie je hoe immens groot de Canyon is.
De Deep South

West-Amerika

In 2017 ben ik in West-Amerika geweest. Wat een prachtige bestemming! Het is zo divers, elke dag ziet er weer anders uit. Van het te gekke Las Vegas met al haar licht, naar het prachtige groene Zion, van de kletterende watervallen in Yosemite naar een bezoek aan de bekendste (oud) gevangenis van de wereld, Alcatraz. Deze bestemming vind ik bij uitstek geschikt voor een camperreis, omdat je op deze manier echt in de Nationale Parken kunt overnachten, dichter bij de natuur kom je niet!

New York

De grote hoeveelheid gele taxi's die het straatbeeld beheersen, de neonreclames van Times Square, de vele sirenes en vooral heel veel hoge wolkenkrabbers, dat is New York! Central Park, Queens, Harlem, Soho en niet in de laatste plaats van Broadway. Het mooiste uitzicht over de hele stad heb je vanaf het Rockefeller Centre, de Top of the Rock.

New York

Deep South (Muzieksteden)

Ik bezocht de bekende muzieksteden, New Orleans, Memphis en Nashville. Een rondreis door de Deep South is echt weer een aparte Amerika-ervaring. In deze regio komt de geschiedenis tot leven. En denk ook aan de culinaire beleving, want de Deep South staat bekend om goed eten. Nergens in Amerika vind je soulfood zoals het hier wordt klaargemaakt. Bovendien kun je in deze steden 's avonds terecht in de leuke barretjes, voor een drankje en geweldige live-muziek.

Florida

Ben je op zoek naar een vakantie waarin zon, zee en strand worden afgewisseld met leuke activiteiten? Op naar Florida, waar ik onder andere Key's en Miami bezocht. Je vindt hier prachtige duiklocaties, geschiedenis, kunst en musea. Vergeet niet om de Everglades te bezoeken per airboat. Camera in de aanslag, want één van de lokale bewoners is de alligator.

Strand, Key West
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}