11 augustus Arches

Door Gabriëls - A long time ago

11 augustus Arches

Door: Ruben

 

Met het ontbijt nog maar net achter de kiezen stappen we in de auto op weg naar het informatiecentrum om de wandel routes van het gebied Arches te achterhalen. Arches, zo leert het reisboek mij,  zijn enorm grote bogen van steen, het lijken wel grote bruggen. We beslissen vandaag 2 wandelingen te maken. We beginnen met de wandeling naar de ’Delicate Arch’’; na een dik uur wandelen, vooral klimmen zien we de enorme boog (arch) voor ons! Het is voor ons allemaal onvoorstelbaar hoe deze grote boog uit gesteente is ontstaan!? Ik probeer een geweldige foto te maken maar telkens staan er mensen in en rondom de boog die ik er eigenlijk helemaal niet op wil hebben. Maar ik moet er vrede mee hebben en dus foto’s maak met vreemde mensen die ik er liever niet op zie staan. Nu zou ik ook wel is onder die boog willen staan dus ik loop er heen, maar voor dat ik de kans krijg om onder in de arch te staan schreeuwt een vrouw iets naar me in het Frans wat ik niet kan verstaan. Hier kan ik nou niet zo goed tegen, zij maakt duizend foto’s van haar familie die er al een eeuw onderstaan terwijl ik één foto probeer te nemen; ik kan geen foto maken van een deze arch zonder dat deze mensen er onder staan en dan krijg ik ook nog zo’n schreeuwende kop naar mijn hoofd die eist dat ik daar weg ga. Dus ik trek me er niet veel van aan en ik blijf lekker in deze arch staan en probeer te genieten van het schitterende uitzicht. Maar die Franse mademoiselle denkt daar anders over en schreeuwt nog een keer dat ik nu dadelijk uit het beeld van haar  camera moet vertrekken. Dus nu zeg ik haar maar gewoon in het gezicht: “Hey ouwe gek! Praat gewoon engels als je iets tegen me wilt zeggen en jij staat hier al de hele tijd foto’s te maken en u gaat mij dus niet verbieden dat ik hier sta te genieten van mijn uitzicht”. Waarop zij zegt: “hou jij je grote mond maar eens (in het nederlands)! Zij was dus Belgisch…!

De terug weg gaat gelukkig nog makkelijker met mijn gedachte aan die asociale belg maakte het enigszins grappig.

 

Om elf uur komen we weer aan bij de camper en we besluiten een stukje te rijden naar een mooie picknick plaats waar ons moeder een heerlijke lunch voor ons gaat bereiden. Een aantal minuten later genieten we met zijn allen van de lunch in de schaduw op een plekje waar er maar weinig van op de wereld zijn. Na deze pauze, we nemen er echt de tijd voor, beginnen we aan de ’Double O’- route dit is een korte route dus met veel plezier gaan we van start met de felle zon in onze rug. Na  een uur lopen ben ik toch wel benieuwd hoelang het nog is naar die ’Double O’- Arch, want met deze hitte en te weinig water lijkt het me slim om te weten of het niet nog uren lopen is. Dus ik vraag met mijn beste engels aan twee mensen die op de terugweg zijn, hoever het nog is en zij vertellen me dat het nog minstens 45 minuten is. Dat valt me nog best tegen en ik neem een paar flinke slokken van mijn ijswater. Na nog een kwartier lopen blijkt dit het stomste te zijn wat ik heb kunnen doen. In de brandende zon met een warm bewegend lichaam ijswater drinken is natuurlijk dikke koppijn veroorzaken. Dus ik zeg tegen Levine, ma en pa dat ik geen zin meer heb en ze laten mij hier achter op een rots want zij willen die Arch nu zien ook. Na een paar minuten bijkomen gaat het al stukken beter en ik besluit even flink door te stappen om weer bij de groep te komen. En dan eindelijk na nog een half uur lopen komen aan bij de ‘’double O’’ arch die ons toch een beetje tegen valt.

Heb ik daar zo lang voor moeten lopen. Ach, een uur later neem ik een koele duik in het zwembad op de campground, het leed is weer gauw geleden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!