30 augustus: Revelstoke – Nakusp 244 km

Door All 4 Canada op

 

 

 Vanuit het hotel direct op weg naar de Roger Pass. Onderweg veel bergen met daarop ook veel sneeuw. Langs de bergen lopen veel stroompjes die bovenaan als gletsjer beginnen. Het is helder op de top maar erg koud. Er waait een forse wind. Terug naar Revelstoke wordt eerst de Hemlock Grove Trail gelopen. Een wandelweg over vlonders. Dit pad is aangelegd om de moerasbodem te beschermen. Door de aanleg van de spoorweg heeft de natuur zeer veel geleden. Door het aanleggen van vlonderpaden blijft iedereen keurig op het pad en worden er geen planten vertrapt. Het bos zelf druipt van het vocht: dit geldt ook voor de Giant Cedars Trail die daarna wordt gelopen langs oeroude (800 jaar) cedars. De niveauverschillen worden hier goed opgevangen door de trappen die zijn aangebracht. Bij de Skunk Cabbage Trail worden we gewaarschuwd voor beren. Helaas waren ze even aan het pauzeren. Geen beer te zien. Overigens is het opvallend hoe weinig vogels er te zien zijn. Je hoort ze wel, maar zien ho maar. Omdat we een bord niet goed kunnen lezen bij het verlaten van Revelstoke, hebben we 49 kilometer lang ons af zitten vragen of de ferrie wel ging. Deze is de enige mogelijkheid om over het Arrow lake te komen. Gelukkig vaart deze wel op zaterdag en brengt de boot ons in 30 minuten (8km) naar de overzijde. Vervolgens gaan we voor overnachting naar Nakusp, een stadje in Victoriaanse stijl met mega veel motorrijders. Het Leland hotel hebben we maar niet geboekt: teveel Hell’s angels – te gevaarlijk voor Joop en André. De drumstellen en gitaren stonden al klaar voor het mannen(motor)feestje voor die avond. 

 

Opvallende zaken: er is een strikt rookverbod waar iedereen zich zeer goed aan houdt.

Autorijden is een verademing: voorrang wordt zondermeer verleend.

We zien zelden een donker gekleurd medemens; wel chinezen en japanners, geen negers.

De autowrakken naast de huizen zijn niet te tellen: opruimen is  kennelijk een vies woord.

Ze bakken hier heerlijk brood !!!

In vergelijking met Amerika is het eten trouwens toch veel beter. We hebben al heel wat zalm, heilbot en kabeljauw achter de kiezen: voortreffelijk bereid.

De aankleding van de restaurants is ook stukken beter dan in Californië; al zijn ze hier net zo snel met de rekening.

Canadezen (ten minste die we tot nu toe hebben ontmoet) zijn zeer vriendelijk: overal maakt men graag een praatje, men heeft altijd wel connecties met Nederland.

   

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden