11 september : Port Hardy – Campbell River: 294 km

Door All 4 Canada - A long time ago

 

Bij het daglicht ziet alles er toch anders uit. Wat gisteren verborgen bleef door de nacht, wordt thans duidelijk. Ons uitzicht bestaat uit een uitdragerij ! Duidelijk een kampement voor vissers met weinig behoefte aan comfort. Er stonden wel grote vrieskasten om de vangst in te vriezen. Echter, de bedden waren prima en de douche ook, dus na een goede nachtrust gaan we uitgerust op weg. Telegraph Cove is een dorpje dat op palen en deels drijvend is gebouwd. Vanuit hier worden veel walvistochten verzorgd. Leuk om te zien en door het zonnetje ook nog extra leuk. Tijdens ons ontbijt op een picknickplaats net iets buiten de boardwalk, blijkt een zwarte beer eveneens te ontbijten (bessen)! Op nog geen 50 meter afstand van onze plek! Gelukkig was de wand heel steil en kunnen we van dichtbij foto’s maken.

Joris is nog steeds jarig (33 uur voor ons). Verder merk je in Canada niets van 9.11.

Campbell River is een grote havenplaats en hebben we uit ons motel een goed uitzicht over de Inside Passage. De zeehonden zwemmen hier voor het motel langs!

Het is alleen nog maar wachten op de walvissen. In de verte zien we de 200 meter lange Discovery pier waar we vanavond gaan eten en nogmaals proosten op Joris verjaardag !

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!