Vakantiekriebels

Door All 4 Canada - A long time ago

Vakantiekriebels !!!!!!! 

Zo rondom Kerst 2007 begon het weer te kriebelen. Vakantieplannen worden namelijk altijd rond de kerstboom gemaakt. Omdat het alweer twee en een half jaar geleden was dat Amerika werd bezocht (zie de site van destijds: http://www.tiogatours.nl/homepages/trektocht.html), de nieuwe reis in de late zomer moest worden gepland, en een uitje nooit weg is, werd de vakantiebeurs bezocht.
 
Wat wordt het: Nieuw Zeeland, Australië, Zuid Afrika of Canada was de grote vraag.
Gezien de lange vliegreis vielen de eerste twee werelddelen af. De enorme hoeveelheid tips hoe we een veilige reis door Zuid Afrika zonder kleerscheuren zouden kunnen overleven (we willen – nog niet - met een reisgezelschap op pad) deed de balans naar Canada doorslaan.
 
De taken werden verdeeld: Ineke, die inmiddels haar werkzaamheden op het lab heeft beëindigd, heeft alle gidsen doorgespit, prijzen vergeleken en een leuke reis samengesteld; André, de financiële specialist van de reisclub heeft zijn fiat gegeven en Joop bracht nog meer informatie aan. Jacqueline is inmiddels druk bezig met een koelkasttraining (het schijnt in Canada niet zo warm te zijn als in Californië).   Net als onze vorige reis is via Tioga tours geboekt; we vliegen op 23 augustus a.s. naar Vancouver, verblijven daar een dag en gaan vervolgens trekken met een minivan naar alle bezienswaardigheden.
 
Onze verkenners (Ingeborg en Erwin) zijn inmiddels teruggekeerd van het te bezoeken gebied en brachten buiten enthousiaste verhalen ook prachtige foto’s mee. Daarom kijken wij uit naar het moment waarop we de lucht in gaan.
 
Net als de vorige keer willen wij op deze wijze het thuisfront op de hoogte houden. Bezoekers van deze site die een cultureel, wetenschappelijk verantwoord reisverslag verwachten, verwijzen wij alvast naar Lonely planet (ofschoon daarvan ook de helft uit de duim gezogen is). Wij zijn a-cultureel, bezoeken maximaal één museum (of het moet slecht weer zijn) en worden niet gehinderd door enige geschiedkundige voorkennis. Dus zullen wij onze belevenissen objectief weergeven.
 
Deze pagina wordt (als de internetverbindingen werken en/of de beren geen roet in het eten gooien) regelmatig bijgewerkt vanaf het vertrek; was het alvast maar zo ver !!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!