12 september Campbell River -Chemainus: 204 km

Door All 4 Canada - 14-09-08 00:58 Heerlijk dit weer: volop zon en ongeveer 24 graden !
Omdat we alle tijd hebben, lekker rustig gestart en op weg naar Nanaimo. Een vissersdorp met een prachtige haven Hier vandaan vertrekken watervliegtuigen naar het vaste land, ferries en zijn er veel sportvissers bezig om de rijkelijk gevulde Inside Passage van haar zalm te ontdoen.  De haven ligt in een kom waarlangs een prachtige wandelboulevard is aangelegd. Hoewel als een bijzonderheid aangeprezen, is het oude fort niets meer dan een dichtgetimmerd torentje met buiten twee kanonnen. In de zomer wordt hier dagelijks door een wacht een kanon afgevuurd, helaas waren wij te laat !
De hele streek leeft duidelijk van de bosbouw; veel kaalslag wijst daarop. Ook de Canadezen zijn zich thans bewust van de uitputtelijkheid van hun bossen en er wordt veel aangeplant. De kokers om de jonge stammen duiden op de aanwezigheid van wild. Zo nu en dan zien we een hert wegspringen.
In Chemainos stoppen we vroeg en maken we dankbaar gebruik van het zwembad. We zitten in het nieuwste (Best Western) hotel van dit dorp, tegenover het oudste hotel: het Horse shoe hotel uit 1892.
's Avonds eten we aan de overzijde in de pub, geweldig: een kroeg gevuld met halve cowboys die ook nog enthousiast meedoen met de karaoke ! Jammer genoeg hadden ze geen cd  van André  Hazes, anders hadden we "De Vlieger"gedaan. Dus hebben we alleen maar meegezongen met de locals en met behulp van de nodige drank ging dit ons bijzonder goed af.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!