31 augustus: Nakusp – Nelson 182 km

Door All 4 Canada - A long time ago

 

Gisteravond de mail van huis gelezen: fijn hoor al die leuke snelle reacties. We knappen heerlijk op van de berichten dat het 25 graden is en de biermarkt zonder ons ook doorgaat!

We vertrekken (met zon) naar Sandon een ghosttown uit de tijd van de zilvermijnen. Inderdaad is het uitgestorven en staan er oude machines en huizen uit de tijd dat er nog 5000 mensen, 24 hotels en bars en een rosse buurt was. Het huis van Molly Brown is nog in zeer goede staat echter ook onbewoond. De top naar Idaho Lookout op 2244 meter is niet te halen met de auto. De weg gaat over los leisteen en het wordt afgeraden om dit te proberen. De shuttlebus rijdt al tijden niet meer. Slechts met een auto met 4-wheeldrive is dit te doen. Dus gaan we maar een stukje lopen: the Galena trail. Een behoorlijk pad met niveauverschil, glibberig etc.

We rijden door naar Nelson. Bekend van de film Roxanne, die wordt geroemd, echter wij kennen deze film niet. De straten die uitkomen op Bakerstreet lijken enorm op San Francisco:enorme afdalingen met brandkranen op de hoek.

Het stikt hier van de oude hippies, gotic aanhangers en zwervers. Gezien de moeite en de kostprijs van de drank, lijkt het onwaarschijnlijk dat het hier ook om alcoholisten gaat, maar je weet maar nooit. Lijn 23 is een oude tramlijn die langs het waterfront van Lake Nelson rijdt. Terug is de weg nog mooier en voert door het park langs de oevers van Lake Nelson. Prachtig aangelegde paden met zeer veel recreatiemogelijkheden. We zitten in het karakteristieke hotel (voorheen Nelson Hotel – Lonely planet) thans the New Grand Hotel. Deze wisseling is al zeven jaar geleden gebeurd, dus Lonely planet is niet meer zo actueel).

’s Avonds werkbespreking hoe we verder rijden. Gekozen wordt voor een kortere weg die wordt gegeven, echter aangeraden wordt om plaatselijk te informeren daar bosbouw en weersomstandigheden roet in het eten kunnen gooien. Al met al scheelt het zo’n 120 kilometer. We willen meters maken omdat de Rockies wachten en we nu wel genoeg oude treinen enz. gezien hebben.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!