Dag 9; Aankomst Chicago.

Door Fam. Homan - A long time ago

Vanmorgen na een goed ontbijt in het hotel vertrokken naar Chicago. Onderweg zijn we gestopt bij het plaatsje Holland. Hier hebben Nederlandse immigranten het Openlucht museum (Dutch Village genaamd) in het klein nagebouwd. Zij wilden hiermee laten zien hoe Nederland eruit ziet. Alle typische Nederlandse dingen zie je dan ook terug komen in Dutch Village.

Ik was eigenlijk benieuwd of hier mensen waren die nog Nederlands spraken. Bij aankomst testte ik dan ook het meisje uit waar we de tickets moesten kopen, door “goedemorgen” te zeggen. Enigszins verbaast reageerde ze, maar ze revancheerde zich goed, ze sprak Nederlands! De verbazing kwam omdat hier niet elke dag Nederlanders komen om te kijken hoe hun Nederland eruit ziet door de Amerikaanse bril. Overigens was zij de enige die Nederlands sprak, want de overige werknemers kwamen niet verder dan “dank je wel”. Dutch Village laat zien hoe Nederland er met name vroeger eruit zag. Klompen, tulpen, kaas maken en een winkeltje waar ze o.a. stroopwafels en paprika chips van de AH verkopen; oh ja kroepoek was daar ook te koop………

In de middag zijn we vertrokken en verder richting Chicago gereden. Na een paar uur rijden doemde de skyline van Chicago op, heel mooi. Toch iets anders dan als je Arnhem binnen komt rijden.

Er zijn tot nu toe een aantal dingen opgevallen. Allereerst dat een groot aantal mensen hier inderdaad erg dik is. En dan heb ik het niet over een paar kg te zwaar, maar dat ze bijna niet meer kunnen lopen. De oorzaak hiervan ondervinden we elke dag als we gaan eten. Als je een glas cola besteld, krijg je automatisch een ½ liter. Als het glas bijna leeg is wordt het glas meteen (gratis) weer gevuld. De typische Amerikaanse refill. Daarnaast zijn de porties eten veel groter dan in Nederland. Als je bv. Een medium pizza besteld is deze ongeveer 1 ½  keer zo groot als een standaard pizza bij ons. Hoe zal een large pizza er dan uit zien?? Als Nederlander moet je hiermee rekening houden, want voordat je het weet groei je hier ook dicht.

Wie de film Transformers 3 heeft gezien, weet dat deze film in Chicago is opgenomen. Op Youtube, kun je bij de making of…..  stukjes film hiervan zien. Een van de scenes is opgenomen vanaf en bij de Searstower (de grootste wolkenkrabber van Chicago). Ons hotel zit vlakbij deze Tower. Rare gewaarwording dat hier vlakbij deze film is opgenomen.

Morgen staat in het teken van Sixflags Chicago. Een dag waar de kinderen erg naar uit zien. Bij dit park zit ook een zwemparadijs. Hopen op goed weer dus. Dit zal meteen de laatste dag aan de Westkant zijn, want maandag vliegen we door naar Las Vegas. Dan gaan we de Oostkant bezoeken.

Gr. R. cool

Reacties

Bianca A long time ago

Heel veel plezier!
Bedankt voor jullie lieve kaartje.
Toch wel spannend hoor, hoe zal de groep zijn etc.
Komt allemaal goed.
XXXX (voor allemaal 1)

Krishna A long time ago

Klinkt goed allemaal! Ben erg benieuwd hoe Six flags was, ongetwijfeld niet te vergelijken met de Hollandse pretparken!

Joost A long time ago

Hè globetrotters zijn jullie flink misselijk geworden vandaag in sigflags? Benieuwd naar de ervaring. Krijgen jullie daar ook wat mee van de nationale sporten? Nou niet te veel gokken hè de komende dagen groeten uit het zeiknatte Nederland

Mila A long time ago

Hééééééélllllllll veeeellllll plezier in Sixflags.
ik ben benieuwd hoe het daar eruit ziet.
en een goede reis naar Vivs Las Vegas!!!!!
doeidoei

Remco, Yvonne,Anouk, Maaike en Thom A long time ago

Ola, Eindelijk kon ik jullie reisverslag lezen. We hadden in Spanje de laatste paar dagen geen laptop meer. Ik was erg benieuwd. Nou jullie hebben het super hoor. Geniet ervan en veel plezier in Sixflags. grtjes uut Elst
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!