Door de staat New York

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Zo, genoeg getreuzelt nu, kilometers gaan we maken. Dus als een speer door New York State. Nadat we Vermont en New Hampshire e.d hebben door gecruised, zullen we er natuurlijk weer terug komen. We zien hier veel contrast. In het meest oostelijke deel veel groen en veel boeren, het echte platteland, met betrekkelijk weinig armoede.

We zien dat aan de grootte van de huizen en natuurlijk de staat van onderhoud. Het is ongelovelijk hoeveel gras en dus ook GOLF parken hier zijn. De herfstkleuren zijn prachtig. De fingerlakes komen steeds weer terug. Dit zijn meren (lakes) die lijken op de 5 vingers van een hand. We rijden de Scenic Wine Route. Een absolute aanrader. We hebben er steeds campings zonder internet, of een slechte verbinding, zodat jullie nog een hoop fotoos tegoed hebben., We maken het nog wel een keer goed hoor!

In the Fingerlake area volgt de ene winery de andere op. Dus kopen we maar lekker een kratje druiven aan de weg. Half rood en half witte. Echt heel erg lekker van smaak. Totaal andere dan die we kennen in Europa. Ken je de smaak van Cerise ? Nou, daar smaken ze naar, er ziet echt een bolletje vruchtvlees in.

De route ging van Canandaigua via de 21 south ,naar Naples. Vanaf daar via Penn Yan naar Watkins Glenne. Prachtig bergachtig gebied met steeds terugkerende schitternde uitkijkjes over het water van de Fingerlakes. Rijkdom alom hier, villa’s aan het water .dan toeren we van Senecafalls naar Auburn en eindigen uiteindelijk in Bridgewater. Zo kunnen we morgen via de Adirondack Mountains richting Vermornt.

Bij Bridgewater hebben we overncht bij de SLOVAK lake. Je raadt het al, de eigenaren komen uit Slowakije. De camping is een tikkeltje verouderd maar wel netjes. En voorzien van Laundry, ook even handig met de opgehoopte was.

Ageeth werd ‘s nachts wakker van de kou. De volgende ochtend bleek, dat we onze eerste nachtvorstje hier hadden gehad.

De temperatuur van overdag was heerlijk. In de Adirondacks , die we via Little Falls in reden is het uitzicht adembenemend. We rijden er bijna voortdurend op de rem(op de motor natuurlijk) , zo hoog gaan we en zulke afdalingen hebben we. Nadat we Pleasent Lakte hebben aangedaan, rijden we door via Speculator, Wevertown,Chestertown naar Hague, en uiteindelijk gaan we bij het pittoreske Ticonderoga met de ferry (zeg maar gerust een pondje) naar: Vermont!

Omhoog richting Burlington, we hadden moturis belooft om daar te gaan overnachten, zodat iemand naar de camper kon omen kijken. Helaas was alles er vol en het was inmiddels donker. Na wat rond te bellen, boeken we een camping 30 kilometer van Burlington. In de middel of nowhere alweer eens. Dus geen stroom, geen water en geen internet. We raken er zolangzamerhand wat aan gewend.Onthaasten, dat doen we hier wel. We besluiten morgen desondanks een beetje een rustdag in te plannen, want daar zijn we wel eens aan toe. Bovendien is het weer en de voorspellingen voor het weekend erg goed, dus pakken we wat zon mee.

 

Beste maar weer!

Reacties

Peter & Alie A long time ago

Weer even een reactie van ons. We hadden een paar dagen gemist omdat we geen meldingsmail meer krijgen. Onthaasten!! Opschieten hoor want je hebt nog maar twee weken hiervoor

Janet en Ageeth september 2011 A long time ago

Hhaha, je klinkt wel heel erg jaloers, ben jij niet degene die de hele zomer lekker bruin heeft zitten worden in La France?

Alie A long time ago

Geblokt
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!