Grand Canyon

Door A. van Aalzum - 26-09-2012 05:25

Dinsdag om een uur of twaalf kwamen we bij de Grand Canyon aan. Voor ons eigenlijk de laatste bezienswaardigheid die speciaal op onze lijst stond. Vanuit hier nog een tussenstop in Kingman AZ en daarna nog drie dagen familiebezoek in Los Angeles. Om op de opmerking van Harm terug te komen: de Lakers beginnen pas eind oktober maar volgens mij staat er een baseball wedstrijd op het programma, de San Diego Padres ( hebben nog kans op de play-offs) en de San Francisco Giants ( Superbowl kandidaat). Hier kijken we naar uit. 

Als eerste zijn we bij een paar view-points gestopt. Weer een geweldig gezicht. Toch bekruipt je langzaam het gevoel van " het is eigenlijk wel genoeg geweest, zo'. Het ene is nog mooier en fascinerender dan het ander en op een gegeven moment ben je een beetje blind geworden voor al het moois wat je voor wordt getoverd.

We zijn daarna naar het visitors centre geweest, hebben een trail voor woensdag uitgezocht en hebben een film over de Grand Canyon gezien. Toen nog naar een uizicht point gewandeld, nog gewinkeld, gegeten en, na dit te hebben geschreven, vroeg naar bed. De vermoeidheid begint toe te slaan.

Na een lekker en vooral voedzaam ontbijt (want er moet gewandeld worden) in de auto naar de centrale parkeerplaats. Daar de shuttlebus genomen naar het eindpunt van de Grand Canyon: Hermits Rest. Daar zijn we om ongeveer 10.00 de wandeling terug gestart. Je loopt helemaal langs de rand van de Canyon terug naar het beginpunt vanwaar de "rode" shuttlebus begint. het is een afstand van ruim 13 kilometer met enig hoogte verschil. Door het perfekte weer, 74 graden, een verkoelend windje en een strak blauwe lucht was het grandioos. Je had steeds een prachtig overzicht. Op bepaalde plekken kon je de Colorado Rivier (1.6 mijl diep) zien stromen. Geweldige uitzichten die niet of nauwelijks in een camerabeeld zijn te vangen. Onderweg vaak even gestopt om te genieten van de machtig natuur. Het was redelijk rustig. Weinig mensen tegengekomen. Toch vreemd want de paerkeerplaatsen zijn redelijk vol.

Om een uur of twee waren we terug. Toen gewinkeld en een lekkere piknik gedaan. Daarna naar het hotel om lekker te lezen en te rusten. 's Avonds maar weer naar de Mexicaan (hebben we deze vakantie ontdekt)

Het "moeten"  is nu gebeurd. Morgen rustig naar Kingman en dan vrijdag naar Los Angeles waar de familie op ons wacht. Daar wordt alles voor ons geregeld. Lekker.

 

 

Reacties

aletta 26-09-2012 11:11 {{button-10699}}

we genieten elke keer van jullie verhalen jullie zien daar heel wat geniet er nog maar goed van en doe de groeten van ons aan Alice en Dwight

sjoerd 26-09-2012 21:57 {{button-10713}}

Mooie verhaaltjes pa & ma. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de foto's. Maar ff een beamer regelen alde. Dien auto'tje is trouwens ook klaar. Hé geniet er nog even van. Btw ons sneek heeft gewonnen van Excelsior in de beker. Gegroet

rients en wiesje 27-09-2012 10:35 {{button-10722}}

Dan nog maar een paar weken vacantie op een eiland om lekker tot rust te komen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan