Dag 3: Springfield, Il - Springfield, Mo

Door Hans en Marian - A long time ago

Woensdag 22 april. 

Vanmorgen om even voor 09:00 vertrokken voor de volgende etappe naar Springfield. Weer een behoorlijke rit van zo'n 500 km. We hebben Route 66 gevolgd waar dat mogelijk was. Veel vergane glorie gezien en soms ook wel lastig rijden over smalle wegen. Het beeld is totaal anders dan bij ons. Het is zo dunbevolkt dat we stukken rijden zonder ook maar huizen of leven te zien. Het is vooral een landbouwgebied en dan ook enorm uitgestrekt. De nostalgie is er van deze route maar het komt ook (te) vaak voor dat we de van de route moeten afwijken omdat het gewoon stopt en vervangen is door de snelweg.

Het rijden met de camper ging weer  prima. Het weer was perfect met een strak blauwe lucht en zo'n 22C. Zo lekker relax 55 mph op de cruisecontrol gaat het soms verkeert. De op- en afritten worden hier op het allerlaatste moment aangegeven waardoor we die soms voorbij reden. En dan is voorbij ook echt voorbij. De tomtom rekende dan wel weer een nieuwe route uit maar die was dan ook gelijk zo'n 30 tot 50 km 'om'. Zo kwamen we inplaats van 'om' St. Louis 'in' St. Louis. Mooie stadion van de Cardinals middin in de stad. Door omleidingen wist de tomtom het ook niet meer. Met gebruik van gezond verstand (en geluk) wisten we toch de juiste weg weer te vinden.

Later dan verwacht kwamen we even over 5 uur aan op de camping. Heerlijk relaxen en een Hollandse hap gegeten. Regelmatig een praatje met de vriendelijke buren. De camping ligt aan een spoorlijn met een onbewaakte overgang. Niet de meest ideale plek, bleek om 04.00 uur vannacht, toen we opgeschrikt werden en direct klaar wakker waren van een luid toeterende goederentrein  die de camping op nog geen 30 meter passeerde. Wat een lawaai en trilling.  We waren in ieder geval op tijd wakker!!

Vandaag van Springfield, Mo naar Oklahoma City

 

 

 

 

Reacties

Harmke Verkerk A long time ago

Goedemorgen Marian en Hans,
Als je weer in de States bent weet je weer hoe groot het is en hoe klein Nederland. Wij zuchten hier al als we naar Limburg gaan. Hoe is het met de jetlag?
Leuk om te lezen dat ook jullie moeite hebben met de bewegwijzering.Komt me bekend voor. Nog even wat kilometers vreten en dan ben je bij de highlights en kan het grote genieten beginnen. Groetjes, Harmke

Mag A long time ago

Ha verre buurtjes.
De tomtom heeft nu al een burnout.....en hij moet nog 20 dagen. Hihihihihi
Jeetje wat heftig joh zo aan de spoorlijn, je moet geen last hebben van een " slaapwandeling". Wel een goeie wekkker :-):-)
Nou ik zou zeggen, goede reis en ik zie jullie ( op papier )
Groetjesssss

Petra A long time ago

Hoop dat de tom tom het weer gauw doet!
Waar blijven de foto's?
Nog veel "reisplezier"
Gr.petra

Bert&Francis A long time ago

Dat is een mooie camper. Waar hebben jullie vannacht geslapen (want je moet wel alle slaapplaatsen testen)
Een goede reis verder toegewenst - maar dat zal wel lukken. Ik ben al aan het sparen voor volgend jaar.

diny A long time ago

of we erbij zijn zo zien we alles voor ons.en met verkeerd afslaan zie je toch weer stukken die je anders niet zou zien. ha ha kunnen jullie opscheppen
geniet nog lekker van alles
wat je meemaakt groetjes
tante Diny Oom Cor

Hallo Marian en Hans A long time ago

Wat leuk al die berichtjes waar jullie zijn
Die trein lachen zeker he
Ja het is een land he met al die smalle wegen
Al die gaten in de weg je mag wel goed uit kijken
Geniet maar veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!