Dag 18: Sequoia NP (2)

Door Hans en Marian - A long time ago

Eerst vanmorgen maar eens gaan informeren bij de receptie of de weg naar 'boven' van Sequoia NP vanaf deze kant toegankelijk was. We hadden ons namelijk al neergelegd bij het feit dat de weg vanwege sneeuwval gesloten zou zijn en we daardoor dik 2 uur moesten omrijden. Maar de weg was dus open. Ons geduld werd dus beloond.

Vanaf de camping is het 15 minuten rijden naar het park. Dezelfde vrouwelijke Ranger stond ons vriendelijk te woord. Ja de weg is open maar we moesten wel voorzichtig rijden want eigenlijk is een camper van 30 ft (9,15m) best wel lastig op de bochtige weg. Het zal wel meevallen. Toch!?

De weg was bochtig en stijgt op sommige plekken 8%. Haarspeldbochten waar niet harder gereden kon worden dan (16 km). Maar het uitzicht was prachtig. Wat een mooie bomen en planten hebben we onderweg gezien en mooie vergezichten van besneeuwde bergtoppen. Omdat we klommen tot boven 4000 ft lag daar de sneeuw die gisteren gevallen was nog in het bos. De weg was soms wat nat maar nergens glad. Na 1 1/2 uur klimmen hebben we eerst de grootste (qua volume) boom (een Cypres) van de wereld bezocht; de General Sherman. Boom moet zo'n 2700 jaar oud zijn en groeit nog steeds. Een Duits echtpaar nam een foto van ons bij de boom en wij van hun. Zo gaat dat hier eigenlijk altijd als vanzelf. Ze dachten eerst dat we uit Noorwegen kwamen. "Dat komt omdat we blond  zijn (waren)."

1 1/2 uur omhoog is ook 1 1/2 uur omlaag. Onderweg hebben we het museum nog bezocht. Maar we hebben vooral genoten van de omgeving. Prachtig.  

Terug op de camping rustig aan gedaan. Zomaar gekeken of er nog een plek was op een camping in Yosemite. En die laatste plek was er. Direct geboekt en betaald. Wel bijzonder dat dit nog gelukt is. Meestal zijn die al maanden van te voren vol geboekt. Morgen staan we een nacht in Yosemite en daarna zien we wel. In ieder geval is kamperen in een NP zonder voorzieningen (geen water, electra, afvoer). Maar dat maakt het kamperen weer ouderwets zoals vroeger. We nemen zefl voldoende water en eten mee en hout voor een vuurtje. Eten kan gewoon in de koeling van de camper en voor de rest oppassen voor beren. Dat maakt het dan ook weer een beetje spannend en avontuurlijk.

Dus morgen geen bericht. Niet eerder dan zaterdagochtend. Wij lopen hier 9 uur achter vergeleken met NL. Vandaar.

Reacties

Petra A long time ago

Wat gaaf die foto's met die grote boom!
Wat een bizarre temperatuur verschillen maken jullie mee.Veel plezier.

anneke sebel A long time ago

Nou jullie hebben weer heel wat beleefd, Nou pas maar op voor de beren, Nog heel veel plezier

diny A long time ago

lieve
luitjes weer genoten van jullie verhaal .hier geniet je nog heel lang van .en de foto,s natuurlijk.

nog fijne gezellige zonnige
dagen en bedankt dat wij mee
mogen genieten
tante Diny oom Cor

debbie de geus A long time ago

Zooooo die bomen....geweldig..

doei xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!