Dag 5: El Reno - Tucumcari, New Mexico

Door Hans en Marian - A long time ago

Van El Reno naar Tucumcari

Het was een zeer boeiende reis naar Tucumcari. De harde wind die er gisteren niet was hadden we dus vandaag. Op de camping zelf hadden we dit voor vertrek niet in de gaten, maar eenmaal op de snelweg bleek zo'n schoenendoos op wielen enorm windgevoeiig te zijn. Het kostte veel moeite de rijbaan te houden en zo nu en dan gingen we gevaariijk uit het lood. "Omkiepen kon toch niet' hielden we onszelf voor.  Door de enorme wind zat er ook nog een draaikolk in de benzinetank. Moesten dan ook 2x tanken. Gelukkig werd de wind in Texas minder heftig waardoor het ook een stuk rustiger werd in de camper.

We hebben enorm genoten van de omgeving. Zo ver als we konden zien geen huis o.i.d. Allleen maar prairie. Met een beetje fantasie zag je de Indianen en de buffels er nog lopen. Het dialect is hier natuurlijk Texaans. Nog meer knauwen dan wat we tot op heden hebben gehoord. 

Het weer is zonnig en zo'n 30C, onbewolkt en (inmiddels) een lekker briesje. 
De Route 66 hebben we ingeruild voor de snelweg. Alleen bij de afslagen zien we nog wat van de route. Toch veel vergane glorie, gesloten restaurants, motels en winkels. Van de reizigers moet men het al lang niet meer hebben. Die nemen, net zoals wij, de snelweg. Jammer.

Omstreeks 15:30 uur arriveerde we bij de camping in Tucumcari, New Mexico. 
De eigenaar lijkt als 2 druppels op John Goodman (Roseanne). Zijn vrouw (die overigens niet op Roseanne lijkt) doet de receptie en is zeer vriendelijk. We krijgen een mooie plek toegewezen en we horen dat het in deze streek vooral warm en droog is en dat het de komende week niet gaat regenen.Tornado's komen hier niet voor. 

Zijn we onbewust ook nog een andere tijdzone ingereden en is het een uur vroeger. Dat betekent dus een langere dag. Achteraf hadden we dan ook nog wel 2 uur verder kunnen reizen maar het is toch ook wel lekker om wat te rusten. Lekker buiten in het zonnetje met een koud biertje.

Helaas internet deed het op deze camping niet zo goed. Morgen maken we een flinke trip van zo'n 650 km. We willen graag de Nationale Parken bezoeken. Dat gaan we vanaf zaterdag doen met de Grand Canyon.

Reacties

Nel.kriek@hotmail.com A long time ago

Hallo wat een verhaal zeg was best een beetje vervelend
Maar jullie zijn niet uit het veld te slaan
Geniet van deze super reis

Debbie de Geus A long time ago

Ben aan het bijlezen.....

Wat n hitte zeg!!! en had John Goodman ook zo n humor??

groetjes debbie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!