Dag 17: Sequoia National Park

Door Hans en Marian - A long time ago

Vanmorgen, dinsdag 6 mei, gereden van Bakersfield naar Sequoia National Park.
Dit park staat hoog op onze lijst van wat we moeten zien en we hebben er zin in. 

Onderweg veel fruitbomen en wijnvelden gezien. In tegenstelling tot Frankrijk niet op een heuvel maar gewoon egaal in de 'wei'. De zon staat hier ook wat hoger. Men moet er toch wel veel water geven want waar er geen aanplant is was het dor en kurkdroog. Onderweg ook de eerste middelvinger gekregen van een passerende automobilist. Die vond waarschijnlijk dat we niet snel genoeg een vrachtwagen passeerde. Vriendelijk terug gezwaaid.

We hebben voor 2 nachten een camping gereserveerd, dicht bij de entree van het Park in het plaatsje Three Rivers. Aangekomen bij de camping zijn we zeer vriendelijk ontvangen en kregen een mooie, ruime plek toegewezen. 
Ook werd ons gevraagd bij het inchecken hoe de achternaam uitgesproken moet worden. Blijkt hier op zijn Amerikaans te klinken als 'howling'; huilende wolf dus. Vonden ze grappig. Wij nu ook. Achternaam: Huilende Wolf. Zou bij de Indianen niet verkeerd klinken.

Een eenvoudige maar schone camping en ruim 3 km van het dorp aan een stromend riviertje. Veel vogels, die wij niet eerder gezien hebben. De eigenaar, die het hout kwam brengen, vertelde dat hier geen beren zijn (heeft hij slechts 1x gezien) maar wel bobcats (lynx) en mountain Lions (poema). Een poema had zelfs een keer een kleine hond hier op de camping gepakt en meegenomen. Maar mensen zijn hier veilig. Wij voelen ons ook veilig en zeker met een flink kampvuur vanavond. 

Omstreeks 13:00 uur naar de ingang van het park gereden. Helaas, helaas, we mochten er niet in vanwege sneeuw en gladheid op de weg naar 'boven'. Het was inderdaad wat fris en het regende zo nu en dan. We hadden ons echter niet gerealiseerd dat het 'boven' nog kouder was. Moeten we voortaan rekening mee gaan houden. We kregen het advies om naar Kings Canyon te rijden, zo'n 2 uur heen (en terug). Dat gaan we morgen dus doen. 

Terug op de camping heeft de eigenaar aangeboden morgenochtend te bellen naar het Park of het wellicht dan wel mogelijk is. De weersvooruitzichten zijn redelijk gunstig. Dus wie weet. Een auto huren hebben we overwogen maar dat is hier in Three Rivers niet mogelijk.

We hebben de rest van de middag heerlijk buiten en binnen (vanwege regen) gezeten. Mooie, voor ons bijzondere, (roof)vogels gezien. Ook een roadrunner die rennend (zoals in de tekenfilm) voorbij kwam. 
Vanavond de fik er weer in en hopelijk 'Howling'.

PS: Loes en Theo krijgen niet altijd een mail  wanneer wij een bericht geplaatst hebben. Kunnen wij hier vandaan niets aan veranderen. Ze staan in de verzendlijst. Soms lukt het wel en soms niet. Ziggo betaald?

Reacties

Ma A long time ago

Heb alle foto s gezien die jullie stuurde, er was ook een foto bij met een rood vogeltje wat is dat voor een beest.Hier gaat alles zijn gangetje, bed is er nog niet, leuke dag gehad bij Diny en Cor. Ik ben de dagen aan het aftellen, want het is hier wel stil, ben mijn loopje kwijt(mis mijn lekkere gehaktbal. Ben nu bij Loes.
Groetjes Ma.

Oom Theo en Tante Loes A long time ago

Zoals jullie nu gelezen hebben is de storing (zal ik maar zeggen) gelukkig voorbij.
Weet niet wat er aan de hand was. Had verder wel verbinding met iedereen.Nu we hebben alles weer gelezen en vinden het erg leuk om iedere dag weer wat van jullie reis mee te beleven.
Wij wensen jullie nog veel kijkplezier,goede reis en geniet van de mooie natuur en al het andere. De foto s zijn ook erg mooi hoor.
Nu Marian en Hans veel liefs van ons Theo en Loes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!