Op weg naa Rocky Mountains National Park

Door J.A.C. Mol - 04-07-2014 20:42

Worden wakker en het is heel licht in de camper. De gordijnen blijken naar beneden gevallen. Die hangen met klittenband vast. Gewone ochtendrituelen en ontbijt. Gisteravond de route samen gepland maar vanmorgen zien we dat we vlakbij een mooie route zitten richting Bags. Dus die pikken we voor een deel mee Inderdaad fraai stukje en snel klimmen. Opvallend is dat de naaldbomen voor 80% dood zijn. Mogelijk een of andere kever of tor de reden is. Er is hier wel meer bladgroen dat fraai afsteekt tegen die dode bomen. We zitten snel weer in de sneeuw en kijken uit over het dal en daarna terug naar Riverside en dan naar Walden Er is een bordje met Steamboot Spings. We slaan af en belanden op een zandpad dat niet geschikt is voor campers. Dus achteruit terug en indraaien op een klein weggetje. De camper stopt vanzelf. Waarschijnlijk een obstakel en we draaien weer terug naar de weg. Maar het zit ons niet lekker die Steamboat Springs. Wat is dat dan? Waar zijn ze? Terug naar eerst Encampment en dan Riverside. Stel je bij al deze namen van plaatsen niks voor. Het gaat vaak om 25 tot 100 inwoners. Soms wat meer. Er is een saloon, tankstation soms een store. Ook vaak een verkiezingsposter voor de sheriff of de gouverneur. Soms is het een puinhoop zo’n dorp en andere keer weer netjes. Ok op weg naar Walden. Het is een mooie weg omdat het weer een andere natuur laat zien. Het is veel groener. Er is veel meer water en het lijkt op de structuur van een rijstveld. Dus met speciaal gras en andere vegetatie. Hier en daar een kudde koeien. Soms een jaknikker gewoon hartstikke mooi. Er zijn hier veel ranches.Bij ingang staat bij allen een poort. Meestal 2 palen met daarboven een balk. Tussen in een bord met de naam. Vaak zie je verder niks en soms zie je een paar huizen en een schuur. Verder alleen maar grasland en soms koeien. Typerend zijn wel de vele paarden en bij elk huis minstens iets van een camper of woontrailer en diverse auto’s. De woningen zijn vaak modern met leuke architectuur. Het vee loopt rond en is erg verspreid. Jong en oud door elkaar. Het is geen melkvee.

Dan opeens een junction (kruising). Keuze tussen Kremmling of Steamboat Springs. What to do. What is in a name Steamboat Springs? Het betekent wel 120 mijl en 2 keer voor een deel dezelfde weg. Wat maakt twee uur rijden nu uit? We kijken elkaar aan en het wordt Steamboat Spring. Mooie weg door prachtige natuur. Hier en daar reclame voor  Levi van R.M.Ligth and Sons. Cowboy Jeans. Zegt mij niets. We bestijgen de Rabbit Ears pas. Prachtig en weer wat sneeuw. Bij de afdaling kijken we op een prachtig dal met een leuk meer. We zitten hoog en dalen met 8% naar beneden en komen in Steamboat Springs. Haha geen springs, die liggen heel ergens anders. Wel een moderne toeristenstad en wintersport plaats. Hoog Zwitserland gehalte: bebouwing op de bergen, mondain gebeuren 3 soorten schansen, veel kledingwinkels en andere nering. Drukte die we al lang niet meer gewend zijn. Wel gezellig. Lunchen daar iets Mexicaans maar gezien eerder ervaringen een portie voor twee en die krijgen we nog niet op. Ook raar voor je zit krijg je een glas water van minstens een halve liter en dan vragen of je iets wil drinken! De serveerster nog even geraadpleegd voor reservering voor een camping de laatste dagen in Denver. Allemaal gelukt. Joke zegt reken jij af dan ga ik even naar die winkel, je weet wel die van de reclame. Ok geen probleem. Betaal en vindt Joke na veel zoeken terug in die winkel van Levi. Dus Jos een broek model 501 voor $ 60,-. Ok Jos betaalt natuurlijk en dan is er ineens een bedrag van $ 65,18? Oh “taxe mister and we have most highest taxes here”, “but be glad in the Netherlnads you pay the dublle”. Maart goed toch maar  47 Euro. Koopje dus.  Ok en iedereen blij.

Ook nog een leuke schort gekocht en dan weer op weg naar wat we eigenlijk wilden. Rocky Mountains National Park. Inmiddels 3,5 uur later dan de plannig. Nou ja planning bij ons. We doen nooit wat we plannen.

We vertrekken dus richting Kremmling. Weer een mooie route. Onderweg een liquorstore en kopen nog wat wijn. Hier goed voorgekoeld. De etikketten zijn niet zoals we gewend zijn. Vaak zitten er gewoon plaatjes op van allerlei soort. Verder naar Hot Sulphur Springs, ook een klein plaatsje en Granby. We rijden inmiddels langs de Coloradoriver, hier nog een klein stroompje. Dan ineens verandert het beeld zoals zo vaak hier. We rijden een soort gorge in en dit maal voor het eerst met een treinbaan erbij. Voor het eerst zien we een personentrein die rustig voortboemeld. We gaan de gorge in en die is heel mooi een soort kleine “Grand Canyon”. Die spoorlijn volgt de rivier zonder enige tunnel en wel met scherpe bochten. Even later zien we een weer zo´n lange goederentrein over het spoor. Waarom vallen die treinen niet om zoals vroeger bij mijn Trixtreinen in scherpe bochten? Na die gorge weer een fraai dal en we volgen de Coloradoriver..

We rijden voorbij Grandby en zien en bordje campground. Ruk aan het stuur en we rijden een zandweg op. Steeds verder en dat zal het wel niet worden. Keren en rijden terug. We zien een bordje van een farmer die Angus koeien bedrijfsmatig exploiteert. Helaas zien we de koeien niet. Weer terug op de weg naar Estes National Park. We rijden langs een mooi meer: Grand Lake en pakken de eerste RV campground die we tegenkomen. Registreren en gaan staan. Rommeltje hier. Het is een mix tussen haven en kampeermogelijkheid. Een stuk of 10 campers, van die grote, veel boottrailers en allerlei andere dingen om het water op te gaan. Niks uitnodigends. Enige ordening lijkt te ontbreken. Maar we staan goed. Koken een entrecote begeleid met in knoflook en ui gesauteerde paprika ( de brandmelder is nog steeds goed verstopt). Daarna doe we nog een kleine avondwandeling langs de over van het meer en genieten van de zonsondergang achter de besneeuwde bergen. Op de terugweg is het een drukte van twee van vogels, waarschijnlijk iets van een raaf,  een vosachtige of coyote op 50 meter afstand. Mislukte jacht en de rust keert weer.  Ook hier hebben we het weer benauwd den soms een tekort aan lucht. Maar het is niet anders.

Morgen op naar de Elks en Moose’s! Dit Rocky Mountains National Park is het laatste van onze reis. We zijn er veel eerder dan gedacht en dat komt door het vele en slechte weer wardoor we veel vaker besloten om door te rijden. Dus we gaan hierna 3 dagen uitrusten op Mountain Air Ranch bij Denver.

Oh ja je ziet overal vuurwerk verkoop en oversized vervoer van kermisatractisch. Dat i.v.m. de Onafhankelijkheidsdag van 4 juli. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan