San Diego Day Two at the Zoo

Door Familie Verheyen - 28-07-2014 08:31

Tweede poging om een dagverslag op onze blog te posten. Het internet op de camping is niet zo betrouwbaar, valt al eens uit tijdens het typen en het uploaden van foto’s duurt ontzettend langen. Nog even geduld.

Ondertussen zijn we lichamelijk al volledig aangepast aan het tijdverschil. Ons jongens waren vandaag pas om 8u30 wakker, wat zelfs naar hun Belgische normen toch aan de late kant is. Effe raar opgekeken toen het vanmorgen 5 minuten regende. Was ook een item op het avondjournaal. Thv Los Angeles ging de regenbui gepaard met hagel en bliksem wat meerdere strandgasten heeft verrast. Er was ook melding van een nieuwe bosbrand in Yosemite; we hopen dat deze in omvang beperkt blijftt.

Het ochtendritueel bestond uit een jogging en een uitgebreide zwempartij. Tegen de middag vertrokken we naar de San Diego Zoo. Het is namelijk één van onze reisgewoonten om in het buitenland de lokale dierentuin te bezoeken. De SD Zoo is vermaard voor haar vooruitstrevende ideeën. Zij hebben als één van de eersten ervoor gekozen om meerdere dieren in eenzelfde verblijf te laten samenleven. Zo zit een cheetah bijvoorbeeld samen met een Anatolian shepard. Vanaf de geboorte werd de cheeta bij deze hond geplaatst die ahw haar opvoeder is geworden. Best een eigenaardig zicht. Verder kenmerkt deze zoo zich in de ruime verblijven die voor de dieren zijn voorzien.

Onze verkenning begon in the Outback, alwaar de grootste groep koala’s buiten Australië huist. De vrouwtjes mogen gezellig tezamen zitten, de mannetjes hebben elk een aparte boom. Slechts één van hen was actief te noemen, de anderen genoten van de hitte. Via Afrika, met de notoire giraffen, olifanten en leeuwen ging het naar de Noordpool. De ijsberen lieten even op zich wachten, toch gunden ze hun toeschouwers hun moment van plezier.

Als pauzemoment namen we een ritje op de kabelbaan. Op deze manier zie je een deel van de zoo vanuit de lucht. Een bezoek aan de reuzenpanda’s mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik geloof dat de SD zoo de eerste dierentuin buiten China was dat een kweekprogramma voor deze dieren mocht opzetten. Blijkbaar met succes. Onze jongens willen volgende dieren ook nog even vermelden: de schattigste woestijnvos, de macho oerang-oetan, de 2 zwemmende nijlpaarden en de stoere gorilla. Zonder twijfel is deze dierentuin voor ons de mooiste, meest aandoenlijke die we ooit al bezocht hebben.

De avond hebben we afgesloten met een zwempartij in het donker.

Reacties

remy verheyeen 28-07-2014 20:15 {{button-23903}}

maandag is het weer erg wisselvallig geweest. Heftige buien met mooie opklaringen.
in de Vlaanders op talrijke plaatsen overstromingen.
De oudste zus van ons moeder is overleden, zij was 99 jaar.
Donderdag gaan we nog eens op bezoek bij de Veulemansen.
Stel het wel en de groetjes aan iedereen.
vader
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan