2-daagse Death Valley

Door Familie Verheyen - 13-08-2014 18:49

Onze 2-daagse in Death Valley zit erop. Het was qua temperatuur iets minder warm dan in Joshua Tree (114 F versus 121F); toch voelde het vanaf 10u bijzonder warm aan.

In de namiddag bezochten we eerst Manzanar. Tijdens WO2 was dit een concentratiekamp, al noemde menig Amerikaanse militair dit een 'beschermings'kamp. Na de aanval op Pearl Harbour werd meer dan 100.000 Japanners naar dergelijke kampen gestuurd. Manzanar was het eerste dat in gebruik werd genomen. Momenteel is men bezig met de opmaak en renovatie van deze plek: op dit moment kan je al 2 barakken bezoeken, een interessant bezoekerscentrum en een autotour van 5km doorheen het domein. Je ziet dan oa Japanse tuinen, de begraafplaats,.... Voor zij die van geschiedenis houden een aan te raden tussenstop. 

We reden DV binnen via Lone Pine. De planning was om LP nog eerst de Alabama Hills te bezoeken en de Movie Flat Road te rijden. Deze weg leidt langs opnamelocaties van meerdere westernfilms Op het moment dat we de zijweg wilden indraaien barstte een fel onweer los. Aangezien het hier een dirt road betrof, besloten we om geen risico te nemen om ons vast te rijden en zetten we meteen koers richting DV. De eerste halte werden de zandduinen bij Stovepipe Wells. We waren hier een uur voor zonsondergang, zodat we het schouwspel van zon en schaduw konden volgen. Vervolgens nog een korte trail in de Sand Creek die gans droog stond. Normaal kan je hier kleine vissen die zich in de modder ingraven zien.

Overnachten deden we zoals zovelen in Furnace Creek. Afkoelen in het zwembad zat er niet meteen in. Het water was quasi even warm als de avondtemperatuur.

Dag 2 bestond uit de klassieke tussenstops; Devil's Golfcourse, Badwater (laagste punt in Noord-Amerika; circa 86m onder zeeniveau) waar de zon werkelijk brandde, Artist's Drive, Harmony Borax en Zabriskie Point. We hebben met ons vijven ruim 4 gallon opgedronken (bijna 16l).

De tocht naar Las Vegas verliep voortvarend. Kaarsechte wegen, bijna steeds in dalende lijn. Bij het binnenrijden van Vegas werden we verwelkomt met een bliksemballet op de voorgrond. Binnenrijden deden we via de LV Boulevard (the Strip). We gingen op zoek naar het Welcome to fabulous Vegas bord. Dit was er de drie vorige bezoeken niet van gekomen. Staat er nu dus op.

We overnachten in New York New York met zicht op het vrijheidsbeeld en de vlieghaven. De plannen voor deze 2-daagse zijn oa een bezoek aan Fremont Street en een Outletcenter (ja, we hangen er dus aan).

Misschien posten we nog 1 update en anders tot zaterdag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan