SF-Oakhurst: temperatuur x2

Door Familie Verheyen - 08-08-2014 07:57

Deze voormiddag hebben we nog een korte autorit door SF gedaan. We maakten oa nog een tussenstop in het Presidio alwaar we de militaire begraaafplaats hebben bezocht. Graf nummer 1167 behoorde toe aan Josephus Verheyen, overleden in 1907. Na Chinatown by night hebben we het nu ook by day gedaan. Het was er een drukte van jewelste, net zoals in het Financial District.

SF verlaten ging deze keer vrij vlot. Autorijden tout court in deze grootstad is vrij overzichtelijk. Via Oakland en een aantal fruitsteden bereikten we de voet van de Sierra Nevada. Ondertussen flirtte de temperatuur met de 100 Fahrenheit (meer dan 35 graden), wat een verdubbeling was tov gisteren.

De komende 3 nachten verblijven wij in het Evergreen Haus in Oakhurst. De gastheer is zeer uitnodigend en vertelt enthousiast over de streek. Hij heeft ons voor vanavond een restaurant voorgesteld met zich op het Bass Lake. We kozen ervoor om buiten te eten. Tegen morgenvroeg gaat hij nog enkele tips verzamelen voor onze uitstappen naar Yosemite. De kamer waaarin we verblijven is een pareltje: een Californian Queen bed waarin je elkaar een ganse nacht niet tegenkomt als je pech hebt, een zetel die in een handomdraai wordt omgetoverd in een comfrtabel 2-persoonsbed en een verborgen bed in de kleerkast. De douche is een familie-uitvoering en we mogen gebruik maken van de gezamelijke keuken en zithoek. Morgenvroeg mogen we uit de kast nemen wat we willen eten (ons ongens hebben al de wafels gevonden). Dit lijkt zonder meer de beste overnachtingsplaats te worden. Wij houden jullie op de hoogte.

Als toemaatje vertelde de gastheer dat de laatste weken geregeld (2 tot 3 keer/week) 's nachts een zwarte beer op bezoek komt. Wij hopen hem ook te horen en te zien. Ik zit voorlopig al op wacht :-)

Reacties

remy verheyen 08-08-2014 17:41 {{button-24731}}

Dat is ook toevallig dat ge daar een naamgenoot tegenkomt. Kunt ge achterhalen hoe hij daar terecht is gekomen en vanwaar hij afkomstig is?
Het weer is hier volledig omgeslagen. Vandaag praktisch gans de dag geregend. Politiek is het ook spannend. Rusland heeft sancties afgekondigd tegen de EU, USA, Canada, Australië en Noorwegen.
Amerikanen zijn begonnen met bombardementen in Irak tegen ISIS. Vercauteren wordt de nieuwe trainer van Genk.

vele groeten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan