Los Angeles 07/08-07-2015

Door Erik van den Berg - A long time ago

 

Het is eindelijk zover 

Vertrek 7-7-2015

Dinsdag ochtend 03.00uur bedje uit en douchen. Het eerste verbazende gebeurenis is gelijk al een feit. De jongens zijn al wakker en voor ons uit bed. Na het bijkomen van deze ongewone gebeurtenis gingen we snel douchen en ontbijten. Hierna koffers pakken en inladen. De bedoeling was om 03,45uur te vertrekken, echter het werd 04,00uur. Al met al kwamen we netjes aan in Dusseldorf om 6.30uur. Hier moesten we nog inchecken omdat de computersoftware niet correct werkten. Helaas moesten meer vakantie gangers dit doen dus mochten we netjes achteraan in de rij gaan staan. Inchecken ging niet geheel gesmeerd Jeroen zijn ESTA was niet goed ingevuld ( B en 8 ) deze moesten we dus direckt nogmaals invullen bij een kopje koffie

 ( wel uit de rij dus !). na een half uurtje was alles geregeld, helaas zaten we niet alle 5 bijelkaar. Bas ging alleen zitten (bij het raam)  een paar rijen achter ons. Wij zaten met ons 4n in het midden van het vliegtuig. De been ruimte hield niet over maar daarentegen kregen we 2x eten. Na een vlucht van 7,5 uur kwamen we precies op schema aan in New York (JFK). Bas kreeg een speciale behandeling net als in Dusseldorf werd hij apart genomen voor een full-body scan. Op het JFK nog gelijk een hamburgertje en kippetje gegeten. DIt wordt dus willekeurig op een instap kaart aangegeven, en Bas was de gelukkige. Na een overstap van 3 uur kunnen we eindelijk naar Los Angeles vliegen.

Echter toen we eenmaal zaten kregen we te horen dat er een half uurtje vertraging hadden, dit werd uiteindelijk ruim een uur. Gelukkig was de been ruimte en de stoel prima bij America Airlines (AA). De verzorging in de lucht bleef beperkt tot het serveren van frisdrank en water. Eenmaal aangekomen in Los Angels ging het ophalen van de bagage lekker snel. Taxi zoeken voor 5 personen en op naar ons hotel. Hier aan gekomen direct naar de kamer gegaan om een beetje bijkomen en naar bed te gaan. Lokale tijd is het toch al weer 22.00uur (9 uur eerder) of te wel 07.00uur Nederlandse tijd, hoogste tijd dus om te slapen, alhoewel sommige ook een beetje hebben gedoezeld in het vliegtuig. 

Los Angeles 08-07-2015

Bezoek Hollywood en Santa Monica

Na een onrustig nachtje, en een prima ontbijdje gingen we opweg naar Hollywood. We hadden een praat grage taxi chauffeur die ons allerlei tips gaf waar we heen komen. Allereerst gingen we naar Hollywood Boulevard en naar de "walk off fame". Hier een hoop winkeltje en souverniers shops.

Hierna zijn de naar de "Grove" en "Farmers Market" gegaan. Hier een fraaie electrische tram en uiteraard een fraaie winkels en een vaste markt. Jeroen had nog een paar slippers nodig van A&F echter was de winkel hier dicht. Bij een hotel receptie navraag gedaan waar een A&F was en waar nog wat bezienswaardigheden waren. De aardige vrouw kwam met de optie om naar Santa Monica te gaan waar het goed vertoeven is.

Taxi besteld en op naar Santa Monica. Hier eerst even gewinkeld bij A&F en nog enkele winkels aangedaan, zeer fraai winkelcentrum hier. Toen de honger toesloeg hebben we een italiaan opgezocht en een pasta / pizza besteld.  Daarna uiteraard de pier van Santa Monica opgelopen en bekeken. Op de pier een mooie sunset gezien. Vanuit Santa Monica met een minivan taxi weer naar het hotel iedereen was moe van het tijdsverschil en het de heledag slenteren en bekijken van de omgeving.

Morgen de camper halen ben benieuwd hoe dat zal gaan. Taxi haden we s morgen al geregeld bij onze praat grage chauffeur.

 

 

Reacties

moon A long time ago

geweldig zo'n blog, ik heb genoten van je verhaal en foto's.

mams A long time ago

Ik heb je verhaal goed gelezen op mijn tablet mooie foto's het is eeen hele ervaring geniet ervan gr x x

Frans A long time ago

Hele leuke blog. mooie verhalen. geniet met z'n allen :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan