Capitol Reef 14-07-2015

Door Erik van den Berg - A long time ago

 

Capitol Reef 14-7-2015

 

Heerlijk geslapen was een beetje fris vannacht maar dat is juist prima anders lig je alleen maar te zweten. We werden pas om 7.00uur wakker een prima tijd want de bestelde muffins konden we pas om 8.00uur ophalen. Bas was al weer druk in de weer met de eieren en toast brood. Yvon en Wouter kunnen gelijk aanschuiven. Bas neemt eerst een banaan en dan de eieren met toast. Yvonne maakt voor mij en Jeroen eieren met spek. Een goed ontbijt is het halve werk zeg ik maar. De wifi is erg slecht en na het douchen wordt er druk gezocht naar een campground bij Bryce Canyon NP. De bedoeling is nu dat we ’s morgen een hike gaan doen (of bezichtiging) en dan ‘smiddags naar de volgende stop rijden en om daar een plekje te zoeken. Om half 10 reden we richting Capitol Reef iets te laat naar ons zin  maar ja het is niet anders. We willen een trail van ongeveer 2uur lopen zodat we ongeveer 12 uur richting Bryce kunnen gaan rijden. En we moeten nog eten en boodschappen doen want we beginnen aardig door de voorraad heen te raken. Bij de visitor centre een plattegrond gehaald met de verschillende trails en in overleg er 1 uitgezocht  die niet te lang maar wel uitdagend was. We reden een schitterende valley in met mooi gras en oude fruitbomen, we zagen zelfs een hertje lopen.

Na even zoeken de trail gevonden, water in de rugtas en schoenen aan. Iedereen is ingesmeerd dat wat in het zonnetje komt, want sommige van ons hebben hier en daar toch een brandplekje opgelopen ondanks het smeren. Het blijkt dat de zon hier echt bikkelhard zijn best doet om ons blanke velletje te laten verbranden. 2x insmeren met factor 30 is wel het minste wat we kunnen doen. De trail voert ons naar een niveau hoger zo’n 350mtr. wat een schitterend uitzicht oplevert. Het landschap is divers rode bergen met een groene valley er tussen een plaatje om te zien.

En andere bergen zijn weer grijs (klei-achtig) en geheel kaal. Tijdens de hike is te zien dat de bovenzijde van de berg licht begroeid is met lage groen struiken met daar tussen zwarte lava stenen.

Na een half uurtje lopen dook er een zwarte lucht op met onweer, we besloten hierdoor niet door te lopen maar terug te keren en geen risico te nemen. Eenmaal in de RV besloten we om naar Bryce te rijden en niet nog een trail te doen. Bryce NP was toch nog een goed 3uur rijden van on vandaan. De tocht naar Bryce NP deden we niet volgens de TomTom maar we gingen eigenwijs over de highway 12 dit scheen een zeer mooie route te zijn door een natuur park. En dat was het ook !! Wat een uitzichten en wat een verschil in natuur. We waren de rode bergen van Capitol Reef nog niet voorbij of we werden verrast met bergen vol met bomen. Bomen hadden we al een tijdje niet gezien dus waren we aangenaam verrast hierdoor. De highway 12 was een weg met veel haarspeld bochten en veel klim en dalingen hierdoor veel mooie vergezichten gezien.

 Het hoogste punt dat ik gezien heb was 9600feet oftewel ongeveer 3200meter. Doordat we in een natuurpark reden kwamen we koeien op de weg tegen, wel een vreemd gezicht. 

Alleen die supermarkt die kwam maar niet. We hebben nagerekend dat we vanaf Arches tot aan Bryce NP toch zeker 6 uur rijden welgeteld 3 dorpjes waren tegen gekomen. Onderweg hadden we toch nog in een klein dorpje een soort van supermarkt gevonden en iets kunnen kopen er was echter geen vlees aanwezig.  In  Bryce NP aangekomen zijn we op goedgeluk naar de Campgroud in het park zelf gegaan ( reserveren kon niet want alles was vol) echter bleek dit dus niet het geval. We hebben een mooi plekje opgezocht ( uiteraard met fire-pit ) alleen geen full-hock. Vanavond moest het er maar van komen BBQ boven een hout vuur. Hamburgers uit de vriezer en kipfilet aan een spies. Jeroen ging het vuur alvast aanmaken ( hout hadden we nog) dus dat ging prima.

Heerlijk zitten eten met een corona erbij. Na het eten alvast een kijkje wezen nemen in de Canyon bij zon ondergang. Weer zo’n mooie rode bal die achter de bergen verdwijnt. Morgen een grote trail maken dus nu naar bed en morgen weer vroeg op. Iedereen ligt al. Welterusten.

Reacties

mams A long time ago

Ik ge


niet van je reisverslag en de mooie foto s
Wat een mooie reis hier gaat alles goed dus geniet lekker gt x x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan